Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Silvia Viscuso és italiana, concretament de Roma, però ara viu a casa nostra. És traductora de pel·lícules i una gran aficionada a la cuina. Amb el nostre Xef a Casa, Pep Nogué, la Silvia va voler preparar una recepta típica del seu país, els nyoquis, una pasta feta amb patata i farina. La salsa, també italiana, un pesto ben saborós.

Preparació

  1. Peleu les patates, talleu-les i bulliu-les en una olla amb aigua.
  2. Quan siguin cuites, escorreu-les i passeu-les pel passapurés.
  3. Deixeu-les refredar una mica i afegiu-hi l’ou, un pols de sal i farina (la que admeti). Ha de quedar un nyoqui ni massa tou ni massa dur.
  4. Per al pesto: tritureu la ruca amb l’all, els formatges, un pols de sal i els pinyons, i afegiu l’oli d’oliva verge extra DOP Siurana.
  5. Bulliu els nyoquis en aigua bullent abundant fins que pugin a la superfície.
  6. Escorreu-los i barregeu-los amb el pesto i serviu-ho.

Els consells de Pep Nogué

Per evitar que les patates deixin anar midó, renteu-les i coeu-les amb la pela. D’aquesta manera, seran menys farinoses.

La Silvia bullia les patates pelades, però en Pep li va aconsellar bullir-les senceres i amb la pela. A més, és ideal que siguin de la mateixa mida, més o menys, per tenir una cocció uniforme. Un cop cuites, deixeu-les refredar una mica i peleu-les, encara tèbies, i passeu-les pel passapurés per fer la massa de la pasta.

Amb una forquilla ben posada. Aquest és el truc bàsic, però necessari, per donar la forma adequada als nyoquis. Amb la forquilla la pasta es pot girar i, prement-la una mica sobre la massa, se li dona el dibuix de nyoqui ratllat.

Poseu els nyoquis a sobre d’una safata coberta amb un drap. És un detall important posar-los sobre un drap empolsinat amb una mica de farina, i no a sobre de paper film, perquè, si hi ha una mica d’humitat, la pasta la deixarà anar i no s’enganxarà.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

22 oct

Tallers gastronòmics de tardor al CC Sagrada Família

La temporada de tardor dels tallers del Centre Cívic Sagrada Família, de Barcelona, arriba carregada...

24 oct

Sopar dels Sentits

La productora d’esdeveniments culturals, científics i gastronòmics Sternalia proposa...

01-30 oct

Jornades Gastronòmiques de la Vinyala

Òdena ofereix als  visitants la possibilitat de degustar els plats més típics de la zona amb...

03 oct - 15 nov

Cordevi 2020

Del 3 d'octubre al 15 de novembre, l’ajuntament de Tremp organitza CORDEVI, el festival gastronòmic...

Portada Cuina 243

PANS FÀCILS PER FER A CASA

  • Tot el que cal saber per ser 'foodies' de debò
  • Pere Venturós

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto