Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Silvia Viscuso és italiana, concretament de Roma, però ara viu a casa nostra. És traductora de pel·lícules i una gran aficionada a la cuina. Amb el nostre Xef a Casa, Pep Nogué, la Silvia va voler preparar una recepta típica del seu país, els nyoquis, una pasta feta amb patata i farina. La salsa, també italiana, un pesto ben saborós.

Preparació

  1. Peleu les patates, talleu-les i bulliu-les en una olla amb aigua.
  2. Quan siguin cuites, escorreu-les i passeu-les pel passapuré.
  3. Deixeu-les refredar una mica i afegiu-hi l’ou, un pols de sal i farina (la que admeti). Ha de quedar un nyoqui ni massa tou ni massa dur.
  4. Per al pesto: tritureu la ruca amb l’all, els formatges, un pols de sal i els pinyons, i afegiu-hi l’oli d’oliva verge extra DOP Siurana.
  5. Bulliu els nyoquis en aigua bullent abundant fins que pugin a la superfície.
  6. Escorreu-los i barregeu-los amb el pesto i serviu-ho.

Els consells de Pep Nogué

Per evitar que les patates deixin anar midó, renteu-les i coeu-les amb la pela. D’aquesta manera, seran menys farinoses.

La Silvia bullia les patates pelades, però en Pep li va aconsellar bullir-les senceres i amb la pela. A més, és ideal que siguin de la mateixa mida, més o menys, per tenir una cocció uniforme. Un cop cuites, deixeu-les refredar una mica i peleu-les, encara tèbies, i passeu-les pel passapuré per fer la massa de la pasta.

Amb una forquilla ben posada. Aquest és el truc bàsic, però necessari, per donar la forma adequada als nyoquis. Amb la forquilla la pasta es pot girar i, prement-la una mica sobre la massa, se li dóna el dibuix de nyoqui ratllat.

Poseu els nyoquis a sobre d’una safata coberta amb un drap. És un detall important posar-los sobre un drap empolsinat amb una mica de farina, i no a sobre de paper film, perquè, si hi ha una mica d’humitat, la pasta la deixarà anar i no s’enganxarà.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: