El pa de pessic 'castella' és una especialitat de Nagasaki, al Japó, i el nom fa referència a la capsa de fusta on es posen els ingredients i en què es cou el pastís.
Preparació
- Munteu les clares a velocitat mitjana. Un cop comencin a estar esponjoses, afegiu-hi el sucre i continueu muntant-les fins aconseguir una merenga ben esponjosa.
- A velocitat mitjana, aneu afegint-hi els rovellons a poc a poc perquè el batut no baixi. Continueu amb la mel i acabeu afegint-hi la farina i el te prèviament tamisats. Finalment, incorporeu-hi l'aigua suaument.
- Folreu amb paper de forn un calaix de fusta de 35 x 18 x 9 cm (pot ser una caixa de vi per a dues ampolles, per exemple). Dosifiqueu 1.400 g de pa de pessic a dins de manera progressiva perquè no quedin grans bombolles d'aire.
- Feu-ho coure al forn ventilat a 150º C, 45 min.
- Un cop fred, talleu-ne porcions individuals i escampeu-hi una mica de te matxa.