Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

Per al pa de pessic de menta:

  1. Amb el túrmix, tritureu l’oli amb les fulles de menta i d’alfàbrega.
  2. Munteu els ous amb el sucre i la mel. Incorporeu-hi la farina i després, l’oli.
  3. Aboqueu la barreja dins un marc rectangular de 30 x 23 cm, amb paper sulfuritzat a sota.
  4. Coeu-ho 10 min a 180 ºC.
  5. Refredeu-lo i reserveu-lo (si no el feu servir el mateix dia, congeleu-lo per evitar que s’assequi).

Per a la mousse de llima:

  1. Muntareu el pastís del revés. Per això, prepareu una safata ben plana i cobriu-la amb un plàstic guitarra (si no en teniu, una bossa de plàstic oberta també anirà bé). Col·loqueu-hi a sobre un marc de 30 x 23 cm. Heu de tenir en compte que la safata us ha de cabre al congelador.
  2. Hidrateu la gelatina en aigua freda.
  3. Escalfeu el suc de llima i dissoleu-hi la gelatina escorreguda.
  4. Poseu el sucre en un cassó al foc. Quan arribi a 110 ºC, aboqueu-lo sobre les clares, que les tindrem ja muntant amb les varetes elèctriques. Seguiu-ho muntant fins que quedin a punt de neu i es refredin del tot.
  5. Incorporeu les clares al suc de llima, amb moviments suaus.
  6. Incorporeu-hi la nata semimuntada, també amb moviments suaus.
  7. Aboqueu la barreja dins el marc, allisant-la bé de manera que quedi plana i uniforme.
  8. Reserveu la safata al congelador.

Per al cremós de llima:

  1. Hidrateu la gelatina en aigua freda.
  2. Poseu en un cassó al foc el suc, el rovell, la clara i el sucre. Feu-ho coure fins que arribi a uns 80 ºC. Cal que ho remeneu tota l’estona amb una espàtula, repassant bé tot el fons del cassó per evitar que s’enganxi.
  3. Un cop arribi a la temperatura, aparteu-ho del foc i incorporeu-hi la gelatina escorreguda.
  4. Aboqueu-ho sobre la xocolata blanca i tritureu-ho amb el túrmix.
  5. Aboqueu la barreja dins el marc, sobre la capa de mousse de llima que teníem reservada al congelador. Alliseu-la bé.
  6. Col·loqueu-hi a sobre el pa de pessic que teníem reservat, de manera que quedi ben pla i tocant tota la superfície del cremós.
  7. Torneu-ho a reservar al congelador.

Per a la cobertura de mojito:

  1. Hidrateu la gelatina en aigua freda.
  2. Escalfeu el suc de llima i foneu-hi la gelatina escorreguda.
  3. Incorporeu-hi el rom, la menta i la gelatina freda. Tritureu-ho bé amb el túrmix.
  4. Traieu el pastís del congelador. Capgireu-lo del dret i retireu el plàstic de dalt.
  5. Aboqueu-hi la cobertura de mojito, de manera que cobreixi tota la superfície i quedi ben llisa.
  6. Torneu a reservar-ho al congelador.
  7. Per desemmotllar el pastís, passeu un ganivet calent per les vores del marc. Retireu el marc i col·loqueu el pastís sobre la safata de servir. Decoreu-lo al gust, amb una mica de nata muntada, uns grills de llima i unes fulles de menta.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: