Troba la teva recepta

El mes de novembre és el mes dels Escorpins i pel meu voltant n’hi ha una pila! De manera que amb aquest pastís inauguro un monogràfic de pastissos d’aniversari, he he he…

Aquest any la cursa desenfrenada de pastissos ha començat a la feina: ahir en Jonay, la Dolors i jo, tots tres escorpins, vam convidar la resta de companys a un esmorzar per celebrar els aniversaris i crear bon ambient a la feina. Hi vaig portar uns quants pastissos i aquest de xocolata és un dels que va tenir més èxit. Va volar de seguida i els últims a arribar ja no van ser a temps de tastar-lo!

Queda esponjós i humit per dins, poc dolç i gens embafador. La combinació de xocolata, cireres, ametlles i amaretto és senzillament deliciosa! Us aconsello prendre’l tebi, tot just tret del forn i deixat reposar una mica, com si fos un brownie… Sensacional!

Preparació

  1. Folreu un motlle desemmotllable amb la pasta brisa i coeu-la 15 min  a 180 ºC.
  2. Deixeu en remull les cireres amb l’amaretto durant 30 min, remenant-ho de tant en tant per tal que s’impregnin bé del licor.
  3. Foneu la xocolata al microones a baixa potència i deixeu-la temperar.
  4. Bateu amb les varetes elèctriques del túrmix la mantega i el sucre fins que blanquegi. Sense deixar-ho de batre, afegiu-hi els ous d'un en un, alternant-los amb les ametlles mòltes, la farina i el llevat. Finalment, incorporeu-hi les galetes triturades i la xocolata fosa. 
  5. Aboqueu un terç de la barreja dins el motlle, repartiu-hi les cireres escorregudes per sobre i acabeu-hi d’abocar la barreja de xocolata. Repartiu les ametlles filetejades per sobre i coeu-ho 50-60 min a 170 ºC.
  6. Traieu-ho del forn, deixeu-ho reposar una estona, decoreu-ho i serviu-ho tebi.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

21 mar

Menú a 4 mans de març a Tunateca Balfegó

L'estrella Michelin del mes de març a Tunateca Balfegó arriba del restaurant Yugo The Bunker, a Madrid....

23 mar

Busquem l''Homo alimentarius'

Els dissabtes i diumenges, a les 13 h, Món Sant Benet estrena una activitat nova per trobar l’'Homo...

23 mar

Jornada d'observació del Plor de la Vinya

A mitjan març, la vida torna al Penedès i es pot observar un fenomen curt però interessant a les...

23 mar

Visita als Jardins de la Serreta i taller de planter

Els jardins de la Serreta són una finca al bell mig de Collserola on es treballa el conreu d’hortalisses...

Portada CUINA 225

COM A CASA! POSEM COPENHAGUEN A TAULA

  • Celebrem els 18 anys del CUINA!
  • Una arrosseria bistronòmica (i més)

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto