Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

  1. Per a la mostassa: poseu les llavors de mostassa groga i marró en un bol i remulleu-les amb la cervesa. Deixeu-ho tota la nit. L’endemà, afegiu-hi el vinagre, la pols de mostassa, la sal, el sucre, el pebre i la ceba, tallada a daus. Barregeu-ho tot i escalfeu-ho suaument al foc. Quan arrenqui el bull, deixeu-ho refredar.
  2. Per al pastrami: poseu 1/4 de l d’aigua en una paella i afegiu-hi tots els ingredients, excepte la carn, i reservant una quarta part de les espècies: tritureu-les en un morter i reserveu-les. Poseu-ho a foc mitjà i remeneu-ho fins que la sal quedi dissolta en l’aigua. Després, afegiu-hi 1 l d’aigua freda i deixeu-ho temperar.
  3. Poseu-hi la carn, tapeu-ho i deixeu-ho macerar a la nevera, un parell d’hores.
  4. Retireu la carn del macerat i submergiu-la en aigua uns instants. Després, assequeu-la bé i unteu-la amb el macerat que heu reservat, fet amb les espècies triturades.
  5. Poseu la carn en una safata de forn, tapeu-la amb paper d’alumini i coeu-la a 120 ºC, 2 h 30 min (si teniu termòmetre, comproveu que el centre estigui a 55 ºC). Deixeu-la refredar.
  6. Talleu el pastrami a làmines fines. Serviu-lo acompanyat d’una torrada untada amb la mostassa de cervesa, els cogombrets i el xucrut. 

Si teniu temps, podeu posar els ingredients de la mostassa de cervesa, sense bullir-los, en un envàs hermètic i deixar-lo reposar a la nevera 3 setmanes: això farà que el sabor es concentri més.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 255

REVOLUCIONEM EL NADAL!

  • Tot el que et cal per ser un 'foodie' de debò
  • Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 44,50€ (25% descompte)

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto