Troba la teva recepta

Aquest estiu, durant les vacances a Astúries, vam tastar una 'quesada' boníssima i en vaig demanar la recepta. És un pastís molt tradicional d’Astúries i Cantàbria, i passa una mica com aquí amb els panellets: cada casa té la seva pròpia recepta. És molt fàcil de fer i l’únic secret per aconseguir un bon resultat és utilitzar un mató de molt bona qualitat. Normalment es cou en una plata ovalada i se serveix dins el mateix recipient.

Com que ahir ens vam menjar la 'quesada' de postres després de sopar, em va semblar que un tall tot sol seria massa contundent i pesat de menjar. Així que en vaig servir un tallet petit acompanyat d’una crema anglesa i una bola de gelat de préssec que vaig fer amb préssecs de casa els meus pares (i que ja en posaré la recepta!). Crec que vaig encertar la combinació, ja que a tots ens va agradar molt. La 'quesada', amb el gustet del mató, la canyella i la llimona, lligava molt bé amb el gust refrescant del gelat, mentre que la crema amorosia tot el conjunt. Unes postres per repetir!

Preparació

  1. Tritureu amb les mans el mató, la ratlladura de llimona i la canyella. Afegiu-hi el sucre, els ous i la mantega fosa barrejant-ho fins aconseguir una pasta poc homogènia, poden quedar trossets petits de mató. Incorporeu-hi la farina a poc a poc, pastant-ho amb les mans.
  2. Aboqueu-ho en un motlle de pastís untat amb mantega, tradicionalment un motlle ovalat, amb una altura d’uns 3cm.
  3. Coeu-ho al forn 200 ºC durant 20 min, fins que la superfície es dauri i la massa qualli.
  4. Presenteu-ho en el mateix motlle i serviu-ho fred o calent.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

14-24 mar

2n Festival Gastronòmic Passeig de Gourmets

Del 14 al 24 de març, Passeig de Gourmets obre les portes als 18 restaurants que participen en la segona edició...

08-24 mar

7è Encarxofa't

A Cambrils, al març, ens conviden a assaborir les seves carxofes, un producte de l’horta cambrilenca...

24 mar

Fira del Cítric de Xerta

Des de 2009 les poblacions de la comarca del Baix Ebre, un territori amb llarga tradició de cultiu d’arbres...

26 mar

Taller sobre els fonaments de la cuina: els llegums

Parlareu de l'àmplia varietat de llegums que tenim al nostre abast a l'hora de comprar i cuinar. Us Explicaran...

Portada CUINA 225

COM A CASA! POSEM COPENHAGUEN A TAULA

  • Celebrem els 18 anys del CUINA!
  • Una arrosseria bistronòmica (i més)

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto