Troba la teva recepta

Aquest estiu, durant les vacances a Astúries, vam tastar una 'quesada' boníssima i en vaig demanar la recepta. És un pastís molt tradicional d’Astúries i Cantàbria, i passa una mica com aquí amb els panellets: cada casa té la seva pròpia recepta. És molt fàcil de fer i l’únic secret per aconseguir un bon resultat és utilitzar un mató de molt bona qualitat. Normalment es cou en una plata ovalada i se serveix dins el mateix recipient.

Com que ahir ens vam menjar la 'quesada' de postres després de sopar, em va semblar que un tall tot sol seria massa contundent i pesat de menjar. Així que en vaig servir un tallet petit acompanyat d’una crema anglesa i una bola de gelat de préssec que vaig fer amb préssecs de casa els meus pares (i que ja en posaré la recepta!). Crec que vaig encertar la combinació, ja que a tots ens va agradar molt. La 'quesada', amb el gustet del mató, la canyella i la llimona, lligava molt bé amb el gust refrescant del gelat, mentre que la crema amorosia tot el conjunt. Unes postres per repetir!

Preparació

  1. Tritureu amb les mans el mató, la ratlladura de llimona i la canyella. Afegiu-hi el sucre, els ous i la mantega fosa barrejant-ho fins aconseguir una pasta poc homogènia, poden quedar trossets petits de mató. Incorporeu-hi la farina a poc a poc, pastant-ho amb les mans.
  2. Aboqueu-ho en un motlle de pastís untat amb mantega, tradicionalment un motlle ovalat, amb una altura d’uns 3cm.
  3. Coeu-ho al forn 200 ºC durant 20 min, fins que la superfície es dauri i la massa qualli.
  4. Presenteu-ho en el mateix motlle i serviu-ho fred o calent.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

19 gen

Visita guiada al Vinseum

Cada tercer dissabte de mes, a les 12 h, el Museu de les Cultures del Vi (Vinseum) ofereix una visita guiada a...

20 gen

Fira del Fesol 2019

A Catalunya, per Sant Antoni se celebren moltes fires, i una de les més destacades és la de Santa Pau,...

20 gen

Festa de l’Oli i l’Oliva 2019

Al gener, Ullastrell celebra una festa amb tota mena d’activitats al voltant del món de l’oli...

19-20 gen

II Mostra Internacional de Pastisseria de Sant Vicenç dels Horts

Coincidint amb la 35a Mostra Comercial, Agrícola i Gastronòmica, Sant Vicenç dels Horts acull la...

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto