Preparació
- Per a la massa: feu un pilonet amb la farina en una superfície neta i plana. Doneu-li forma de volcà i, a l’interior, poseu-hi l’ou, la sal i la mantega; barregeu-ho amb les mans fins a obtenir una massa compacta.
- Doneu-li forma de pilota i emboliqueula amb paper film. Reserveu-la a la nevera 1 h, deixant que es compacti.
- Despinyoleu les olives i piqueu-les. Emboliqueu-les amb un drap i pressioneu-lo fins que perdin l’excés d’oli.
- Escampeu farina a la taula de treball i repartiu-hi les olives picades. Amb un corró, estireu la massa de farina.
- Poseu la massa en un motlle i talleune l’excés passant-hi el corró pels voltants. Punxeu-ne la base amb una forquilla, cobriu-la amb llegums secs i enforneu-la a 190 ºC, 10-15 min.
- Per al farciment: peleu i talleu a daus els pebrots i la ceba. Sofregiu-los en un cassó, amb mantega. Quan comenci a suar, afegiu-hi la nata i deixeu-la reduir 2 min, a foc moderat.
- Retireu el cassó del foc, afegiu-hi els ous, remeneu-ho bé i empolsineu-hi el formatge ratllat. Salpebreu-ho.
- Afegiu el farcit dins de la pasta brisa cuita i coeu-ho 30 min, a 180 ºC.
- Per a l’oli: barregeu els dos ingredients i emulsioneu-los amb el túrmix.
- Serviu la quiche en porcions. Amaniu-la amb oli d’anxoves.