Preparació
- En una cassola amb un raig d’oli, daureu el xai salpebrat per tots costats, fins que tingui un daurat uniforme.
- Afegiu-hi la ceba i l’all ben picats i deixeu que es cogui lentament.
- Quan la ceba estigui ben cuita i tova, aboqueu-hi la cullerada de ras-alhanut i la mel, i deixeu-ho coure uns instants.
- Aboqueu-hi l’aigua fins a cobrir el xai i coeu-lo lentament, fins que sigui ben tou i quedi amb una salsa espessa (uns 30 min). Rectifiqueu-ho de sal, si cal.
- Feu una maionesa lleugera amb la llet i l’oli de gira-sol. Al final, incorporeu-hi el coriandre i un xic de sal i tritureu-ho fins que quedi d’un color verdós.
- Per al muntatge: barregeu la quinoa i l’arròs salvatge i poseu-ho al fons dels plats; per sobre, poseu-hi el xai cuit (com si féssiu un cuscús) i acabeu-ho amb la maionesa de coriandre.