Preparació
-
Prepareu el crumble barrejant la farina amb la mantega i les avellanes triturades. Esteneu-ho sobre una làmina de paper de forn i coeu-ho a 170 ºC durant uns 10 minuts. Una vegada fred, esmicoleu-ho.
-
Descongeleu les cues de rap en el frigorífic, sobre una safata amb reixeta. Una vegada descongelades, separeu els lloms i talleu-los a daus. Salpebreu-ho i reserveu-ho.
-
Traieu el sofregit del congelador una hora abans d'elaborar la recepta.
-
Descongeleu els llagostins submergint-los en aigua freda amb un grapat de sal mitja hora abans d'elaborar la recepta. Una vegada descongelats, traieu-los de l'aigua i peleu-los deixant-ne els caps.
-
Amb les espines del rap, les peles dels llagostins, una fulla de llorer i 200 ml d'aigua, prepareu un brou curt que no ha de bullir més de 20 min. Afegiu-hi un sobre de fumet de roca si voleu un sabor més intens. Coleu-ho i reserveu-ho.
-
Escalfeu dues cullerades d'oli en una cassola i afegiu les cebetes directament congelades. Ofegueu-ho durant uns 10 minuts i afegiu-hi el vi blanc. Una vegada reduït, afegiu-hi el sofregit de tomàquet casolà i, seguidament, els bolets, directament congelats. Als 10 min, aproximadament, cobriu-ho amb el fumet.
-
Enfarineu el rap, afegiu-lo a la cassola i coeu-ho uns 5 min. Afegiu-hi un dau d'all i julivert, incorporeu-hi els llagostins i coeu-ho un parell de minuts.
-
Finalitzeu-ho amb el crumble per damunt.