Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

  1. Per a la salsa de verdures: talleu totes les verdures (excepte el tomàquet) a tires amples i sofregiu-les amb una mica d’oli (han de quedar ben daurades). Salpebreu-ho. Afegiu-hi el tomàquet, ratllat i sense les llavors, i deixeu-ho coure tot junt a foc molt lent, 30 min. Després, passeu-ho pel passapuré de forat gruixut i reserveu-ho.
  2. Per a la pasta de pinyons: a la batedora (o la Thermomix), feu una pasta fina amb els pinyons, l’all, el cerfull i el cibulet, rectifiqueu-ho de sal i reserveu-ho.
  3. Barregeu les dues carns picades i pasteu-les amb l’amaniment: la sal, el pebre negre, el pa banyat amb llet i l’ou. Esteneu-ho sobre la taula de treball, amb un drap de fil a sota, i unteu-hi per sobre la pasta de pinyons. Poseu-hi els filets d’anxova, ben estesos, enrotlleu-hi la carn, donant-hi forma de rodó allargat, i enfarineu-ho lleugerament.
  4. Poseu el rodó en una safata refractària amb un fil d’oli, i fornegeu-ho a 190 °C, 20 min. Mulleu-ho amb el xerès dolç, gireu-ho amb delicadesa i deixeu-ho al forn 20 min, a 160 ºC.
  5. Bulliu els espigalls amb abundant aigua amb sal; si són molt tendres, amb 3 min n’hi haurà prou. Escorreu-los i refresqueu-los. Salteu els espigalls en una paella amb una mica d’oli i sal, i manteniu-los calents.
  6. Talleu el rodó a rodanxes de 2 cm de gruix i manteniu-ho calent.
  7. Escalfeu la salsa de tomàquet i verdures, i aboqueu-la al fons del plat. Afegiu-hi el rodó de manera que el farcit destaqui i poseu-hi un manat dret d’espigalls saltats.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto