Consells de cuina La Vanguardia

La idea d’aquestes roques la vaig treure d’una recepta de torrons que ens va passar el Pep Nogué a l’última classe que vam fer a l’Espai Consum del Bonpreu sobre cuina de Nadal. Es tractava d’un torró de xocolata i carquinyolis en format gran, la típica barra de torró. El vam poder tastar i em va agradar tant que el vaig posar a la llista de pendents. Jo l’he adaptat en format petit, de manera que cada roca es pot menjar en dues mossegades. A més, he augmentat la proporció de carquinyolis, de manera que sembla ben bé que mengis carquinyolis amb xocolata, però tot en un. Evidentment, podeu canviar la xocolata negra per la que vulgueu, de totes maneres ha de quedar igual de bo.

La solució miraculosa per temperar bé la xocolata és un producte ben senzill: el MYCRYO, mantega de cacau en pols. Per sort, des de fa poc temps es comercialitza en format petit de 100 g, ideal per a l’ús domèstic (en podeu trobar a botigues com Gadgets). El preu ronda els 6 €, però tenint en compte que només es gasta de gram en gram, en tenim per molt temps! El procés per temperar xocolata amb Mycryo és molt senzill i està ben explicat al paquet. Només té una petita dificultat: cal pesar-lo amb molta PRECISIÓ (sempre és un 1% del pes de la xocolata) i per això es necessita una bàscula de precisió.

Preparació

  1. Piqueu els carquinyolis i reserveu-los.
  2. Foneu la xocolata al microones a uns 40-45 ºC. Deixeu-la refredar a temperatura ambient fins que arribi a uns 34 ºC (va bé remenar-la de tant en tant). Incorporeu-hi el Mycryo i barregeu-ho bé.
  3. Quan la xocolata estigui a uns 32 ºC, incorporeu-hi els carquinyolis picats i mescleu-ho bé.
  4. Amb l’ajut de dues culleres, formeu les roques sobre un paper antiadherent. Deixeu-les refredar a temperatura ambient.
  5. Reserveu-les ben tancades en un lloc sec i a temperatura ambient.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

19 jun

Vespres al Mercat de la Terra 2018

Els Mercats de la Terra passen a celebrar-se, durant els mesos de juny i juliol, els dimarts de 17.30 a 22 h. Deixant...

21 jun

Tast de biblioteques amb DO

La Taverna de Vinseum cada mes fa un repàs a cada una de les diferents denominacions d'origen vinícoles...

21 jun

Secret Foodie Society 2018

Secret Foodie Society planteja una experiència gastronòmica ben peculiar. Una experiència immersiva...

22 jun

VII Revetlles d’Estiu amb Musclos i Cava als mercats de Barcelona

El Mercat de Sant Antoni donarà el tret de sortida, el dia 22 de juny, a la setena edició de Revetlles...

Portada 216

L'AUTÈNTICA PIZZA NAPOLITANA

  • Història i Gastronomia
  • En un espai tan petit, una cuina tan gran...

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto