Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

  1. Per al fumet: netegeu tots els ingredients, col·loqueu-los en una olla amb capacitat per a tres litres i aboqueuhi dos litres d’aigua. Quan arrenqui el bull, traieu-ne amb cura l’escumeta blanca que es forma i abaixeu el foc. Feu-ho coure 20-30 min. Coleu el fumet i reserveu-ho mantenint-lo calent per quan ho hàgim de fer servir.
  2. Prepareu l’allioli i reserveu-ho.
  3. Ratlleu el tomàquet i peleu i talleu a trossos molt petits els alls. Netegeu i talleu el julivert.
  4. Aboqueu una mica d’oli a la paella, la quantitat justa perquè cobreixi finament la superfície. Quan estigui calent, fregiu-hi les gambes lleugerament i reserveu-les. Tot seguit, poseu-hi
  5. els fideus i remeneu-los amb una cullera de fusta fins que es torrin.
  6. Escalfeu el fumet fins que bulli.
  7. Aboqueu el tomàquet, els alls i el julivert a la paella dels fideus. Remeneu-ho amb la cullera de fusta 1 min. Aboqueu-hi el fumet de peix bullent (uns 3/4 de litre o un litre), remeneu-ho i deixeu que es cogui a foc mitjà el temps que indiquen els fideus (uns 8 min) o bé fins que s’evapori tot el fumet de peix. Rectifiqueu-ho de sal si és necessari.
  8. Si veieu que els fideus s’assequen massa, podeu afegir-hi una mica més de fumet. Veureu que els fideus s’aixequen; aleshores afegiu-hi les gambes i serviu-ho acompanyat de l’allioli.

CONSELL

Si els fideus no s’aixequen prou, li podem donar un cop de forn al final.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 279

PORTEM LA PRIMAVERA AL PLAT!

  • Plats del mes
  • Sara Valls

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: