Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

  1. Renteu diverses vegades la quinoa per treure-li la substància que envolta el gra de manera natural, i que pot amargar el plat.
  2. Amb una mesura i mitja del volum de la quinoa en aigua, feu una infusió amb el te verd i coleu-la.
  3. Poseu a coure el te i, quan bulli, tireu-hi la quinoa i una mica de sal. Quan torni a bullir, abaixeu el foc i deixeu-ho coure 10 min. Apagueu el foc i deixeu-ho reposar una estona.
  4. Escalfeu el forn a 150 ºC.
  5. Talleu la carbassa a quadrats de la mateixa mida que els cirerols.
  6. Col·loqueu la carbassa i els tomàquets en una safata del forn i ruixeu-los amb oli d’oliva, salpebreu-los, afegiu-hi el romaní i coeu-ho a baixa temperatura, fins que estiguin tous (1 h-1 h 30 min).
  7. Renteu les fulles d’espinacs, traient-los les tiges gruixudes i separant les fulles grosses de les petites.
  8. Talleu a la juliana la ceba vermella i el carbassó, i lamineu els bolets. Poseu-los en un wok amb una cullerada d’oli d’oliva i una d’aigua. Aneu-los saltant per ordre de cocció: primer la ceba, totes les espècies, les llavors del cardamom i la pela de llima, fins que la ceba estigui cuita però grenyal.
  9. Afegiu-hi i salteu vivament el carbassó, els bolets laminats, les fulles grosses d’espinacs i els cigrons cuits. Fora del foc, afegiu-hi les fulles petites d’espinacs, perquè amb prou feines es coguin. Poseu-hi el suc de llima i col·loqueu-hi els trossos de carbassa i els tomàquets cuits.

MUNTATGE

  1. Col·loqueu la quinoa al fons del plat.
  2. Feu-hi un forat al centre i col·loqueu-hi el saltat, la carbassa i els tomàquets cuits, i acabeu-ho amb julivert fresc picat.
     

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

08 ago

Històries de vi al Monestir

Sabíeu que el monestir de Sant Benet va ser un gran productor del vi? Durant segles els monjos elaboraren...

29 ago

Sopar dels Sentits

La productora d’esdeveniments culturals, científics i gastronòmics Sternalia proposa...

Portada CUINA 241

50 IDEES PER A UN ESTIU SUPERGASTRO!

  • Tot el que cal saber per ser 'foodies' de debò
  • Carles Gaig

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto