Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

  1. Hidrateu les nyores amb aigua tèbia durant almenys 30 min. Extraieu la seva polpa amb l'ajuda d'una cullera i reserveu-ho.
  2. Renteu els tomàquets i poseu-los en una safata de forn amb els alls. Coeu-los a170º C durant 45 min. Deixeu-los refredar i peleu-los.
  3. Amb l'ajuda d'un robot de cuina o d'una picadora, tritureu les nyores, els tomàquets i els alls pelats, el pa, un gra d'all cru, el vinagre i la sal.
  4. Tritureu-ho tot junt de nou, afegint-hi les ametlles i les avellanes torrades i incorporant-hi l'oli a poc a poc perquè lligui la salsa, fins a obtenir la textura desitjada. Pot quedar una salsa molt fina, o bé amb trossos de fruita seca.
  5. Talleu el morro de bacallà en trossos d'uns 25 g i assequeu-los amb paper de cuina. Introduïu-los en una olla baixa amb oli d'oliva temperat (75º C) i, sense moure'ls i amb la part de la pell a sota, deixeu-los coure durant uns 2 o 3 min. Traieu-los i escorreu-los.
  6. Sobre una base de salsa romesco, poseu el bacallà i després els brots d'all. Finalment, afegiu la salsa d'olivada.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: