Preparació
- Netegeu els cargols, minuciosament i d’un en un. Comproveu que estan tots vius i que surten de la closca. Si n’hi ha algun que no ho fa, deixeu-lo en aigua calenteta uns minuts; els que no surtin després del bany calent cal rebutjar-los.
- Peleu els alls i netegeu les fulles de menta. Piqueu-ho tot junt en un morter i reserveu-ho.
- Prepareu una cassola baixa o una paella amb una mica d’oli i poseu-la al foc (l’escalfor ha de ser molt lleu).
- Poseu els cargols dins la cassola quan encara no estigui calenta.
- Tapeu-la i incrementeu l’escalfor de mica en mica. Així és com aconseguireu enganyar els cargols, ja que la majoria quedaran fora de la closca.
- Quan veieu que ja han sortit de la closca, apugeu la intensitat del foc i destapeu la cassola. Veureu que els cargols es van coent en les pròpies baves.
- Quan la bava desaparegui és quan heu d’afegir-hi els alls i la menta picats.
- Coeu-ho a foc mitjà uns 5 min més.
- Saleu-ho i moleu-hi el pebre per sobre.