Preparació
Preparació
- Feu una creu a la base dels tomàquets i demaneu ajuda a un adult per escaldar-los, en un cassó amb aigua bullent, 30 s. Taieu-los, refresqueu-los i peleu-los. Talleu-los en forma de pètals.
- En un recipient on hi càpiguen bé els tomàquets, poseu-hi l’oli d’oliva, els grans de pebre, sal i les fulles de les herbes netes. Introduïu-hi els tomàquets i deixeu-ho macerar unes 6 h.
- Salpebreu els filets de tonyina i coeu-los amb l’ajut d’un adult, en una paella calenta, amb un raig d’oli. Segons el gust de cadascú, coeu-los més o menys, però la tonyina una mica crua és més gustosa.
- A l’hora d’emplatar la tonyina, serviu-la acompanyada dels tomàquets especiats, procurant que no estiguin gaire freds.
El consell
- Aquesta recepta també us quedarà boníssima si la feu amb altres peixos. Proveu d’acompanyar uns talls de lluç o de rap amb aquests tomàquets dolcíssims. I, si us en sobren, poseu-los a l’amanida. Ja veureu que bons que són!