Troba la teva recepta

Preparació

  1. Per a la massa: barregeu tots els ingredients (menys els 175 g de mantega), 5 min, sense treballar la massa en excés per a no endurir-la. Ha de quedar ferma, però no gaire dura.
  2. Estireu la massa al màxim sobre una placa, cobriu-la amb film i guardeula en fred 2 h.
  3. Estireu la massa en forma de rectangle, repartiu-hi la meitat dels 175 g de mantega pels plecs sobre 2/3 parts de la massa. Doblegueu-la per donar una primera volta senzilla i després una segona. Poseu la massa al congelador 10 min i, tot seguit, deixeu-la reposar 2 h a la nevera.
  4. Repetiu la mateixa acció anterior amb la resta de la mantega.
  5. Per a la crema d’ametlles: barregeu en un bol el sucre amb la farina, afegiu-hi la mantega i la farina d’ametlla i bateu-ho amb l’ajuda d’una vareta.
  6. Diluïu l’aigua amb el midó i afegiu-ho a poc a poc al bol mentre aneu batent-ho perquè s’incorpori bé a la barreja.
  7. Unteu la crema d’ametlla per sobre de la massa.
  8. Per al glacejat: barregeu el sucre de llustre i el suc en un bol fins que no tingui cap grumoll.
  9. Per a la trena: poseu en un cassó el rom, l’aigua, el sucre i les panses i cuineu-ho a foc baix 10 min. Poseu en un altre cassó les nous ben cobertes d’aigua i coeu-les a foc mitjà 3 min. Coleu les panses i les nous.
  10. Empolsineu la canyella per sobre de la massa i repartiu-hi les panses i les nous per sobre.
  11. Talleu la massa en sis trossos al llarg i treneu-hi o enrotlleu-hi tres tires juntes per a obtenir dues trenes al final.
  12. Formeu un cercle amb cada trena, pinteu-les amb una mica d’almívar o oli de gira-sol i deixeu-les reposar 30 min en una zona una mica càlida o a 30 ºC perquè fermentin.
  13. Enforneu-ho a 200 ºC fins que la massa sigui rossa.
  14. Acabades de sortir del forn, pinteu les trenes amb el glacejat.

CONSELL

Amb la massa restant es poden fer croissants: estireu la massa a 4 mm de gruix, talleu-la a triangles i enrotlleulos en forma de croissant. Deixeu que fermentin en una zona càlida 45 min
i enforneu-los a 200 ºC fins que siguin rossos. Un cop hagin sortit del forn, pinteu-los amb el glacejat de taronja.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

19 set

'Viu la verema' al Celler Masroig

La millor època per conèixer el món vitivinícola és, sens dubte, durant la verema. El...

20 set

Dia Mundial de la Paella

La paella s'ha convertit en la icona gastronòmica de València, i el 20 de setembre n'és el dia mundial....

21 set

Verema a Albet i Noya

Amb motiu de la verema d'enguany, Albet i Noya obre les seves portes per tal d'oferir a petits i grans una nova...

21 set

'Matí de verema' amb la Família Torres

La Família Torres organitza, un any més, unes activitats pensades per donar a conèixer el món...

Portada 231

PA AMB TOMÀQUET REVOLUTION. CAPGIREM LA RECEPTA MÉS TRADICIONAL!

  • 'Souvenirs' gastronòmics
  • Somni d'un paisatge gastronòmic d'estiu

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€ I  DE REGAL 2 ESPECIALS RECEPTES BY CUINA

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto