Preparació
- Renteu molt bé les patates, fregant-ne la pela amb un raspallet.
- Retireu-ne la pela, juntament amb una mica de polpa, amb l’ajuda d’un ganivet. Reserveu la polpa de la patata per a una altra preparació, i col·loqueu la pela en una safata de forn untada amb oli d’oliva.
- Poseu-ho al forn, a 200 ºC, fins que la pela de patata estigui ben rostida, remenant-la de tant en tant.
- Un cop a punt, cobriu-la amb aigua tèbia, tapeu-ho i deixeu-ho infusionar unes 8 h. Coleu-ho i reserveu-ho.
- Peleu els grans d’all i daureu-los en una paella amb unes gotes d’oli. Quan comencin a agafar color, afegiu-hi els rossinyols, nets i trossejats, i salteu-los.
- Salpebreu-ho i afegiu-hi julivert picat.
- Netegeu les truites, filetegeu-les, salpebreu-les i feu-les en una paella o planxa untada amb oli d’oliva, començant per la pell. Quan es dauri, gireu-les amb cura i acabeu la cocció.
- Escalfeu el brou de pela de patata i poseu-lo a punt de sal.
- Serviu les truites amb el saltat de rossinyols i el brou de pela de patata.