Preparació
- Netegeu els musclos. Talleu el rap en 4 turnedós de 150 g.
- Poseu a bullir 1/2 l d’aigua amb el vi blanc i la sal. Poseu-hi els musclos i deixeu-los que es vagin obrint durant 15 o 20 s. Quan s’hagin obert, escorreu-los, separeu-ne la closca i guardeu-los en un bol. Reserveu l’aigua dels musclos.
- Peleu els cítrics i traieu-ne dos grills de cadascun. Talleu-los a dauets.
- Afegiu els musclos juntament amb la polpa de nyora i una mica de l’aigua de cocció dels musclos. (Per treure la polpa de nyora, hidrateu la nyora seca en aigua freda durant 24 h o 3 h en aigua tèbia. Amb una cullera, la polpa us sortirà fàcilment.)
- Acabeu l’escabetx afegint-hi les herbes i l’oli verge. Rectifiqueu-ho de sal i manteniu-ho en un foc petit que sigui tebi. I, ja per acabar, coeu el rap a la paella i serviu-lo amb l’escabetx.