Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

  1. Demaneu a la carnisseria que us desossin l’espatlla i que omplin l’espai dels ossos amb carn de botifarra crua (sense l’intestí); demaneu que us lliguin l’espatlla com si es tractés d’un rodó, però farcit amb la carn de la botifarra. És una operació molt senzilla que podeu fer perfectament a casa, només es tracta d’anar seguint els tres ossos que formen l’espatlla, descarnar-los i separar-ne la carn.
  2. Poseu la peça lligada en una safata de forn, salpebreu-ho amb prudència, ja que la botifarra ja està amanida amb sal i pebre, i feu-la coure amb un rajolí d’oli al forn molt calent, a 190 °C, 20 min.
  3. Retireu la safata del forn, ruixeu la carn amb el brandi i afegiu-hi aigua calenta. Torneu a posar la safata al forn, 45 min, a 150 ºC. Cada 15 min, aneu girant la carn.
  4. Mentrestant, poseu els cargols en un recipient amb aigua freda, per despertar-los, amb la finalitat de controlar que tots siguin vius. Coeu-los en una olla amb aigua freda abundant. Quan comencin a bullir, escorreu-los i canvieu l’aigua; torneu-los a posar al foc. Quan tornin a bullir, escumeu la superfície i afegiu-hi el llorer, la farigola i una mica de sal; tapeu l’olla i, a foc suau, deixeu-los coure 40 min. Rectifiqueu-ho de sal i comproveu si els cargols estan tendres o si cal deixar-los bullir una mica més. Deixeu-los refredar en l’aigua de cocció.
  5. En una paella gran amb un rajolí d’oli, sofregiu les verdures, picades petites i assaonades. El sofregit ha de quedar ben confitat i daurat. Afegiu-hi la llonganissa i els cargols, ben escorreguts, remenant-ho tot amb cura per evitar que es trenquin les closques. Afegiu-hi un cullerot del brou de la cocció dels cargols i deixeu-ho coure només 3 min. Reserveu-ho.
  6. Retireu el cordill del rodó de xai, talleu-lo a trossos gruixuts i torneu-los a posar a la safata de forn. Afegiu-hi el guisat de cargols i remeneu-ho amb delicadesa per unir els glacejats del fons de la safata del rostit amb la salsa sucosa de la paella; rectifiqueu-ne el punt de sal i pebre. Poseu la safata al forn, a 150 °C, 5 min, i ja estarà a punt per presentar a taula.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada 251

AQUEST ESTIU, MENJA'T EL COCO!

  • Tot el que us cal per ser 'foodies' de debò
  • Kenya Nakamura i Anna Perayre

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 44,50€ (25% descompte)

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto