Entrar en un local que ha sabut conservar l'essència de les bodegues clàssiques, i més encara tenint en compte que abans, aquí, hi havia un restaurant xinès, és una sorpresa d'allò més agradable. El responsable de tot plegat, Josep Lluís Clotet, no es cansa d'insistir en la seva aposta per l'honestedat, per la cuina 100% casolana, feta a casa i com un homenatge al seu barri, Sant Andreu.
Si tenim en compte que el passat novembre va rebre el Premi Barcelona Restauració a la Integració del Barri, no hi ha dubte que ha aconseguit els objectius que es va marcar quan va obrir portes a finals del 2019, just abans de la pandèmia.
A La Bodegueta de Sant Andreu, podeu fer-hi tapes i un bon àpat per compartir. L'especialitat de la casa són les croquetes, totalment casolanes i d'una quinzena de varietats diferents, com les de gambes i lluç, ou ferrat i xoriço ibèric, botifarra de Burgos i pera caramel·litzada...
En segon lloc, val la pena mencionar les truites. Cada dia en trobareu de tres tipus per triar i és un gran acompanyament per a altres propostes del menú, com la bomba de Sant Andreu, les braves, el pollastre Pepe amb salsa japonesa, el morro o el brioix de pulled pork amb xips de moniato. A l'apartat de peix, el bacallà amb salsa de llet de tigre o vinagreta de gerds o el caçó adobat són dos dels plats destacats.
La Charo, la cuinera, no només fa croquetes, truites i tapes boníssimes, sinó que també guisa i, per això, a La Bodegueta de Sant Andreu podeu menjar mandonguilles amb calamarsons i tripes, per exemple; i, en l'apartat de postres, uns pastissos per llepar-se'n els dits.
- La Bodegueta de Sant Andreu
- Rbla. de Fabra i Puig, 30. Barcelona
- https://www.labodeguetadesantandreu.cat/
- Preu mitjà: 25 euros