Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Bubub, al peu del canó

La botiga continua oberta al bell mig del Raval

Bubub

Bubub

“Cada setmana és diferent”, explica Isabel Costa, encarregada de la botiga Bubub, de verdures i fruita de proximitat. De fet, tot el que tenen prové dels seus camps, situats al Parc Agrari del Delta del Llobregat, i de cooperatives properes. Els primers dies, després de la declaració de l’estat d’alarma, van ser angoixants. “Ara és més estressant i, sobretot, esgotador. Acabem molt cansades”, confessa. Això sí: en cap moment s’han plantejat tancar la botiga. Han reduït, durant aquest mes llarg que portem de confinament, l’horari (de 9 h a 15 h) i, evidentment, han implementat un seguit de mesures de seguretat (gel higienitzant, mascaretes, guants i la clientela que entra d’una en una), però tancar no els ha passat mai pel cap, tot i que, com ella mateixa admet, a vegades, per seguretat, també els agradaria poder-se confinar a casa. 

Seguir oberts els ha permès, a més de proveir-nos a molts de nosaltres de fruita, verdura i hortalisses, detectar que la manera de comprar ha canviat. Els primers dies compraven més; ara menys i més sovint. “La gent valora més el producte de proximitat. Està venint gent a comprar que no havia vingut mai, i no només ve i compra sinó que també ens fa preguntes. S’interessen pels productes més que abans”, apunta, agraïda. Un interès que és mutu, ja que, tot i que no ofereixen servei a domicili, des que es va declarar l’estat d’alarma, pugen la comanda a casa a les veïnes més grans del barri. 

“Intentem que la gent compri a gust, que passi una estona més o menys agradable”, explica la Isabel, que afegeix que, ahir mateix, en veure la llarga cua de clients al carrer, van decidir baixar-los “uns quants Mortadel·los” per amenitzar l’estona. Un dia de compra diferent.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

11 jul

Nits de pel·lícula entre vinyes

Jean Leon presenta Nits de Pel·lícula entre Vinyes, dues vetllades inoblidables on cinema, gastronomia...

12 jul

El préssec d'Ordal en tres tapes i tres vins

Coincidint amb la 15a edició del Mercat del Préssec d’Ordal, Albet i Noya organitza un maridatge...

18 jul

Històries de vi al Monestir

Sabíeu que el monestir de Sant Benet va ser un gran productor del vi? Durant segles els monjos elaboraren...

01-19 jul

L'arròs mariner, jornades gastronòmiques

Aquestes jornades gastronòmiques estaven previstes el passat mes de març, però la crisi sanitària...

Portada CUINA 241

50 IDEES PER A UN ESTIU SUPERGASTRO!

  • Tot el que cal saber per ser 'foodies' de debò
  • Carles Gaig

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto