Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

La gastronomia també ha estat present al Mobile World Congress de Barcelona

Els triestrellats de Barcelona parlen del paper de la tecnologia a la cuina dels restaurants, a l'Àgora de l'espai Barcelona Beat

Asseguts, Paolo Casagrande, Eduard Xatruch i Pablo Sacerdotte

Asseguts, Paolo Casagrande, Eduard Xatruch i Pablo Sacerdotte Judith Càlix

Un any més Barcelona ha acollit la celebració de Mobile World Congress (MWC), una fira que aquesta edició fa la majoria d'edat a la capital catalana. Encara que el MWC es considera la fira mundial més rellevant del sector de la telefonia mòbil, l'esdeveniment se centra cada cop més en tecnologia en una gran diversitat d'àmbits.

IMG 20240228 WA0011

Així, a l'Àgora de l'espai Beat Barcelona, impulsat conjuntament per l'Ajuntament de Barcelona, la MWCapital i la GSMA, ha tingut lloc una taula rodona sobre el paper de la tecnologia a la cuina dels restaurants. Moderada per la periodista Laura Conde, hi han participat representants dels tres triestrellats de Barcelona: Paolo Casagrande, xef del Lasarte; Eduard Xatruch, un dels xefs del Disfrutar, i Pablo Sacerdotte, sommelier i maître de Cocina Hermanos Torres.

Tots han coincidit que la tecnologia ha d'estar al servei de la gastronomia i no a l'inrevés. En definitiva, la tecnologia els és d'utilitat no només per optimitzar al màxim els recursos i evitar el malbaratament, sinó també per agilitzar i facilitar la gestió de reserves, de costos i de personal. En el procés de creació dels plats, han destacat, a més, algunes innovacions tecnològiques que els han permès desenvolupar noves tècniques i nous conceptes, com la liofilitzadora o l'ocoo, una màquina polivalent que permet realitzar fermentacions i altres tipus de coccions.

IMG 20240228 125040

Beat Barcelona

Beat Barcelona és un espai afterwork de 1.600 metres quadrats al MWC. Situat a l'entrada del 4YFN, al Hall 8 del recinte de Fira de Barcelona - Gran Via, a més de l'Àgora, on se celebren les ponències, es pot gaudir de la plaça Barcelona Realitat Virtual, que permet visitar diferents espais de la ciutat. També s'hi troba l'escultura de la Fundació Barcelona Music Lab, una peça lumínica i sonora impresa en 3 D amb 3.571 ampolles d'aigua de litre reciclades. Música en directe i servei de menjar amb propostes de cuina de proximitat i representatives de la gastronomia barcelonina i catalana també disponibles a l'espai.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: