POL MARTÍN DE HARO
28/05/2021Les hamburgueses són un d'aquells plats que sempre són benvinguts. Ens encanta preparar-les, combinar-ne els diferents ingredients i, sobretot, afegir-hi una cullerada de la millor salsa possible. I si van acompanyades d'unes patates fregides... Avui al CUINA reivindiquem les hamburgueses amb cinc receptes d'allò més bones.
Hamburguesa de vedella amb ceba confitada, foie-gras i salsa de tòfona
Xavier Matarrodona us proposa aquesta hamburguesa refinada amb ceba confitada, foie-gras a la planxa i una salsa de tòfona amb mantega i fons de carn. Però això no és tot, perquè a la vedella hi afegireu per sobre una reducció de porto, un vi portuguès que combina a la perfecció amb la dolçor de la ceba i la textura del fetge gras. A gaudir-ne!
Hamburguesa amb brie
Seguint l'estil americà, amb el pa de brioix i el bacó ben cruixent, aquesta 'burger' de carn de vedella amb greix combina dolç i amarg amb una cullerada de melmelada de ruibarbre i ruca, l'enciam que acompanyarà l'hamburguesa. L'acompanyament protagonista, això sí, seran uns talls de formatge brie, que quedaran ben cremosos després de posar-los a la planxa.
Hamburguesa de bacallà i cigrons
Qui ha dit que l'hamburguesa no pugui ser de peix? I de llegums? El xef Jani Paasikoski s'ha proposat revolucionar el món de les 'burgers' amb una combinació única i explosiva: bacallà i cigrons. Pot semblar estranya per a la nostra gastronomia, però aquesta hamburguesa –amb tomàquet d'amanir, enciam de fulla verda i ceba tendra– és deliciosa. A més, l'acompanyareu d'una salsa de tomàquet fregit i una cullerada d'allioli casolà. Pel que fa al pa, en fareu servir un de ben especial, de color negre intens. Us hi atreviu?
Hamburguesa amb crema de ceps Becky Lawton
Una hamburguesa diferent, on el pa –de motlle– s'incorporarà directament a la barreja de la carn, amb ou i all picat. L'acompanyareu de ceba tallada a la juliana i ceps, als quals afegireu nata líquida ben salpebrada. Mireu de picar els ceps molt fins i salteu-los amb un raig d'oli d'oliva; barregeu-los amb la carn picada perquè l'hamburguesa tingui gust de ceps. I és que... tot millora amb ceps, no us sembla?
Hofmann burger amb Appenzeller fondant
En aquesta ocasió no necessitareu pa, ja que gaudireu al 100% de la carn de filet d'Angus d'alt clapejat i vedella gallega. L'acompanyareu d'una salsa de Cafè de París, que elaborareu amb una gran varietat d'ingredients, entre els quals hi ha pomada de mantega, mostassa, tàperes, anxova, brandi i una mica de Caiena. Una combinació única, a la qual afegireu uns trossets d'Appenzeller, un formatge suís de vaca que se sol utilitzar per a la fondue o la raclette.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: