Després de tres anys marcats per una sequera intensa i persistent, les vinyes del cor del Penedès adscrites a la DO Cava, la principal zona productora, s'han recuperat considerablement amb les esperadíssimes pluges de la primavera. Així, s'espera una collita excel·lent pel que fa als paràmetres de qualitat. L'aigua de pluja ha mitigat una sequera que havia posat al límit la capacitat de supervivència d'algunes de les vinyes. Això fa preveure als Serveis Tècnics del Consell Regulador una verema de molt bona qualitat. El procés de maduració està sent l'adequat.
L'evolució meteorològica d'enguany, tant en temperatura com en precipitacions, fa que s'esperi obtenir raïm amb bona acidesa i una composició fenòlica adequada per a l'elaboració de vi base Cava amb potencial per a llargues criances. Aquesta collita ve marcada per un maig i un juny frescos i amb precipitacions puntuals, i una primavera i un estiu en què les temperatures es mantenen, fins avui, dins de la mitjana adequada. Aquestes característiques climàtiques han afavorit les diferents fases d'evolució de la vinya, des dels estats fenològics de floració fins al verol, que han gaudit de les condicions adequades que fan preveure una collita òptima respecte a les característiques fisicoquímiques del raïm. A això se suma que la sanitat de les vinyes és bona.