Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Torrons Vicens crea a Barcelona el primer museu del món dedicat al Torró i la Xocolata

El museu narra l'evolució de la marca Torrons Vicens des del seu naixement el 1775 fins a l'actualitat

Museu del Torró i la Xocolata de Barcelona, Torrons Vicens

Museu del Torró i la Xocolata de Barcelona, Torrons Vicens

Torrons Vicens ha inaugurat aquest 23 de novembre el Museu del Torró i la Xocolata de Barcelona, un espai únic a la ciutat amb el qual la firma d’Agramunt vol fer arribar la cultura gastronòmica del torró a tot el món. El museu està construït en un edifici emblemàtic del 1910 a la Rambla de Canaletes, al qual s’accedeix per la botiga que Torrons Vicens va inaugurar fa un any.

Un recorregut amb història

La revolució del món del torró a Agramunt va començar amb el pare d’Àngel Velasco, Àngel Velasco, qui l’any 2000 va adquirir Torrons Vicens. Avui, podem viure aquesta història gràcies a les facilitats del museu, que conté projeccions en 3D, hologrames, mapes i una sala immersiva. 

El recorregut s’inicia amb un vídeo introductori de la història del Torró d’Agramunt i de la marca Torrons Vicens. Després, els visitants podran veure l’elaboració tradicional de la xocolata a la tassa que es recrea en una de les sales del museu, pensada per simular una xocolateria de principis del segle XX. A la sala, hi trobem unes finestres de fusta de grans dimensions d’estil modernista a través de les quals es projecten imatges reals de la Barcelona d’aquella època. 

La descripció del procés d’elaboració de la xocolata s’acompanya de peces del mobiliari original, com és la rèplica d’una nevera de fusta de tres segles d’antiguitat. També es va decidir aprofitar l’antiga caixa forta de Banca Marsans per col·locar-hi al seu interior un molí per moldre la xocolata. A través d’un vidre transparent, es pot veure com es treballava al molí gràcies a la generació d’uns hologrames que permeten recrear l’activitat a la fàbrica de xocolata del segle XVIII. 

Museu Xocolata Torrons Vicens

A continuació, trobem l’espai immersiu del museu, una sala fosca de parets de vidre on es projecten imatges lluminoses de la matèria primera i de la manipulació dels ingredients per a l’elaboració del torró. La sala també reprodueix les aromes del torró i en una de les parets transparents es projecta un nou holograma que mostra un grup d’artesans treballant el torró amb maquinària tradicional. 

Per acabar el recorregut, els visitants poden fer una degustació de torrons i xocolates. 

De botiga a museu: la transformació

El Museu del Torró i la Xocolata està ubicat al número 134 de la Rambla de Canaletes. Per a la seva construcció s’ha rehabilitat l’antic edifici de la Banca Marsans, que data del segle XIX, i s’ha renovat totalment l’interior dels dos locals situats a l’immoble. A peu de carrer trobem la botiga Torrons Vicens, inaugurada el setembre del 2022, i de la part central de la botiga surten unes escales que connecten la botiga amb el museu.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 281

TOT EL SABOR DE L'ESTIU!

  • Tot el que heu de saber per estar al dia
  • Maria Solivellas

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: