Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Més de 50 restaurants participen als àpats 'Gastro Recup' contra el malbaratament alimentari

Fins al 5 d'octubre, se celebra la 9a edició d'una iniciativa que va néixer amb Ada Parellada, xef del restaurant Semproniana

Novena edició del Gastro Recup

Novena edició del Gastro Recup

Arriba la novena edició del Gastro Recup, que, aquest 2024, impulsat pel Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, es presenta sumant fins a 50 restaurants d'arreu de Catalunya.

Com a novetat, aquest any compten amb el suport de la Federació d'Hostaleria i Turisme de Catalunya, el Gremi de Restauració de Barcelona, la Federació d'Hostaleria i Turisme de les Terres de Lleida i la Federació d'Hostaleria de Girona.

Gastrorecup és la proposta impulsada pel Despartament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya emmarcada dins de la campanya Aprofitem els aliments, que ha animat diversos restauradors de Catalunya a celebrar dinars o sopars amb aliments rebutjats del circuit comercial amb l'objectiu de conscienciar, tant la població com el mateix sector, sobre la necessitat d'implicar-se activament en la Iluita contra el malbaratament alimentari. Per això, els restaurants que hi participen ofereixen menús excel·lents al preu de 15 € que reflecteixen tot el que es pot fer amb els aliments que massa sovint s'acaben malbaratant.

El 5 d'octubre, el Gran Dinar d'Aprofitament

Girona celebra el 5 d'octubre un Gran Dinar d'Aprofitament organitzat pel Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació amb la col·laboració de la Plataforma Aprofitem els Aliments (PAA), el Banc dels Aliments de Girona, l'Ajuntament i la Diputació de Girona, i la Càtedra de Gastronomia, Cultura i Turisme de la Universitat de Girona. Hi haurà cuina a la plaça Calvet i Rubalcaba, davant del Mercat Municipal del Lleó, i coincidint amb el Mercat de Pagès, que serà, com cada setmana, presents a la plaça.

 

VF CARTELL GRAN DINAR 2024

El Gran Dinar és un àpat gratuït per a unes 400 persones, elaborat majoritàriament amb aliments recuperats en perfecte estat per al seu consum. L'àpat serà liderat per un equip de cuiners i xefs de Girona amb una cinquantena de persones de voluntariat.

La jornada, que té com a objectiu ser una festa per a l'aprofitament adreçada a tota la ciutadania, comptarà amb diferents activitats, com ara cuina en directe, tallers de cuina d'aprofitament, uns cercavil·la i molt més. També serà una oportunitat per conèixer nous projectes que treballen la prevenció de les pèrdues i el malbaratament alimentari a Girona i la rodalia.

Espigolades arreu de Catalunya

A més, el proper 29 de setembre des de la Fundació Espigoladors s'organitzen novament espigolades simultànies a diferents localitzacions arreu de la geografia catalana, per tal d'impulsar i visibilitzar aquesta activitat que a poc a poc es va consolidant al nostre país.

Trobareu tota la informació a la pàgina web de Gastro Recup.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 283

TRENQUEM ELS MENÚS!

  • Tot el que heu de saber per estar al dia
  • Joan Capilla

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: