Troba la teva recepta

4 talls que has de conèixer

Són els actors secundaris dels àpats carnívors, però sovint poden arribar a eclipsar les estrelles principals

Talls de carn

Talls de carn

Parlem de talls de carn —de vedella, de porc, de xai— que no són els habituals dels receptaris clàssics, sovint per desconeixement, però que, ben tractats i fets servir en els plats adequats, són boníssims i, en la majoria de casos, molt més econòmics que les peces més comercials:

  • Jarret: un tall de carn magra de vedella —amb un baix contingut en greix i petites infiltracions de nervi— molt melós i gelatinós. És molt adequat per fer fricandó i tot tipus d’estofats, però també per coure al forn. És una peça similar als garrons, de la qual s’obtenen talls irregulars.
  • 'Lagarto': és un tall de carn entre el costellam i el llom del porc, de manera que està format per tires mitjanes. Té una bona quantitat de greix, cosa que el fa sucós i saborós. No té os i, sovint, es fa servir en embotits. És ideal per fer a la planxa o a la graella.
  • Pit: el xai és un producte de temporada que té una carn més melosa quan arriben els primers dies de bonança. Pel que fa al pit, un tall del xai sovint menystingut, és una peça situada entre el coll i la falda, molt greixosa i, alhora, saborosa. Funciona molt bé per fer guisats, com el ragù, o estofats.
  • Filet de pobre: també anomenat 'agulla' o 'filet de llonza', aquest tall de carn de vedella és magre i molt tendre. La peça s’extreu del costat del llom, a continuació de les costelles i sobre l’esquena. És un tall molt apreciat i habitual per estofar, per fregir i per fer a la brasa.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

20 jun

(R)Evolució a la cuina: la revolució del pa

Revolució a la cuina! La nostra vida diària s'ha vist envaïda per les presses i la manca de temps,...

24 mai - 21 jun

Jornades del Llagostí d'Alcanar 2019

Valorat i conegut arreu, durant un mes, el llagostí de l'Ebre serà el protagonista de les taules dels...

22 jun

XIV Mercat del Préssec d'Ordal

Sant Pau d'Ordal torna a celebrar a la plaça de Subirats una nova edició del Mercat del Préssec...

22-23 jun

Beach Market a l'hostal Empúries

L'Hostal Empúries celebra, per primera vegada, una edició de mercat a primera línia de mar, amb...

Portada 228 Neta

UNIVERS PINTXO. TOT EL QUE CAP EN UNA BROQUETA!

  • Viatge al sud-est asiàtic
  • El bon temps s'instal·la a les taules del jardí

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto