Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

4 talls que has de conèixer

Són els actors secundaris dels àpats carnívors, però sovint poden arribar a eclipsar les estrelles principals

Talls de carn

Talls de carn

Parlem de talls de carn —de vedella, de porc, de xai— que no són els habituals dels receptaris clàssics, sovint per desconeixement, però que, ben tractats i fets servir en els plats adequats, són boníssims i, en la majoria de casos, molt més econòmics que les peces més comercials:

  • Jarret: un tall de carn magra de vedella —amb un baix contingut en greix i petites infiltracions de nervi— molt melós i gelatinós. És molt adequat per fer fricandó i tot tipus d’estofats, però també per coure al forn. És una peça similar als garrons, de la qual s’obtenen talls irregulars.
  • 'Lagarto': és un tall de carn entre el costellam i el llom del porc, de manera que està format per tires mitjanes. Té una bona quantitat de greix, cosa que el fa sucós i saborós. No té os i, sovint, es fa servir en embotits. És ideal per fer a la planxa o a la graella.
  • Pit: el xai és un producte de temporada que té una carn més melosa quan arriben els primers dies de bonança. Pel que fa al pit, un tall del xai sovint menystingut, és una peça situada entre el coll i la falda, molt greixosa i, alhora, saborosa. Funciona molt bé per fer guisats, com el ragù, o estofats.
  • Filet de pobre: també anomenat 'agulla' o 'filet de llonza', aquest tall de carn de vedella és magre i molt tendre. La peça s’extreu del costat del llom, a continuació de les costelles i sobre l’esquena. És un tall molt apreciat i habitual per estofar, per fregir i per fer a la brasa.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

18 jul

Històries de vi al Monestir

Sabíeu que el monestir de Sant Benet va ser un gran productor del vi? Durant segles els monjos elaboraren...

01-19 jul

L'arròs mariner, jornades gastronòmiques

Aquestes jornades gastronòmiques estaven previstes el passat mes de març, però la crisi sanitària...

19 jul

El préssec d'Ordal en tres tapes i tres vins

Coincidint amb la 15a edició del Mercat del Préssec d’Ordal, Albet i Noya organitza un maridatge...

16-26 jul

València Cuina Oberta

Visit València, reprèn la 22 edició de València Cuina Oberta, suspesa durant la crisi sanitària,...

Portada CUINA 241

50 IDEES PER A UN ESTIU SUPERGASTRO!

  • Tot el que cal saber per ser 'foodies' de debò
  • Carles Gaig

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto