Troba la teva recepta

6 nous tipus d'aigües

Coneixeu les alternatives a les begudes carbonatades? Aquí us presentem les més populars!

Aigua amb fruites

Aigua amb fruites

L'aigua, com ja és ben conegut, és el líquid més essencial per al cos, no en va estem compostos per un 70% de líquid. Per això sempre s'han buscat noves alternatives per evitar les begudes carbonatades o massa ensucrades, que no són recomanables en grans quantitats, però que siguin útils per a les persones que practiquen exercici físic, ja que necessiten recuperar el líquid perdut. La gran protagonista ha estat sempre l'aigua de coco, però actualment hi ha altres tipus d'aigües que, encara que necessiten més investigacions, ja han demostrat que aporten beneficis per al cos. Això sí, recordeu que abans d'introduir qualsevol element nou a la dieta s'ha de consultar amb el metge.

  • Aigua d'auró: es tracta d'una aigua pura i refrescant que prové de la saba de l'arbre i és un líquid ple de nutrients, i a més té un sabor lleugerament d'auró. Conté elements que ajuden a equilibrar el sucre a la sang, encara que, com que és encara un producte molt nou, s'han de realitzar més estudis abans de determinar-ne tots els efectes.
  • Aigua d'àloe: ja és ben conegut que aquesta planta té moltes propietats i és molt beneficiosa per a l'organisme. Un líquid d'àloe degudament processat ajuda en múltiples aspectes, des de la digestió fins a la salut de la pell. Ara mateix, al mercat, hi ha aigua d'àloe amb diferents sabors, encara que no s'han de consumir aquells que tinguin massa additius i conservants. No es recomana beure'n si no es realitza exercici físic, ja que té un contingut calòric elevat.
  • Aigua de bedoll: es deriva de l'aprofitament dels bedolls per alliberar el seu líquid. Durant l'hivern, els bedolls guarden una gran quantitat de nutrients que deixen anar quan comença el desglaç per la temperatura de la primavera. És un líquid energètic que ja es consumia fa segles, conté edulcorant natural i és una opció menys calòrica que altres aigües naturals del mercat. Això sí, fora dels països de producció, és difícil trobar-ne.
  • Quefir d'aigua: beguda probiòtica refrescant que s'elabora combinant aigua ensucrada amb grans de quefir, i es deixa fermentar durant 24-48 hores. Té bacteris i llevats beneficiosos per a la salut, i molts afirmen, encara que no s'ha confirmat, que protegeix la flora intestinal i que té propietats depuratives i diürètiques.
  • Aigua de nopal: és aigua de cactus, considerat des de sempre un elixir medicinal a Mèxic. No conté greixos i té menys calories i sucres que l'aigua de coco. El nopal és una fruita plena de antioxidants, de manera que revitalitza la pell i, segons el Centre de Ciències de la Salut de Tuane, alleuja els símptomes de la ressaca. És ideal per després de realitzar exercici físic o en casos de deshidratació produïda per problemes estomacals, encara que, en aquest cas, s'ha de consumir sota la supervisió d'un metge.
  • Aigua de figa de moro: encara que té sabor de terra i baies, aquesta aigua és increïblement refrescant. Conté antioxidants, vitamines i minerals que són antiinflamatoris i estimulen el sistema immunològic. També ajuden a reduir els radicals lliures i a prevenir la pèrdua d'humitat a la pell. Un estudi realitzat a Àustria afirma que consumir 250 grams de figa de moro al dia ajuda a reduir els nivells de colesterol.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

22 ago

VIII Tasta la Fresca!

Hostaleria de Lleida posa en marxa una nova edició del Tasta la Fresca!, unes jornades gastronòmiques...

23 ago

Contalles del Delta

El delta de l’Ebre és un territori singular que amaga indrets i moments màgics. Un dels seus tresors...

24 ago

X Jornades Gastronòmiques d'Empordàlia

El celler Empordàlia celebra la desena edició de les Jornades Gastronòmiques, on es pot gaudir del...

24 ago

XIV Mercat del Préssec d'Ordal

Sant Pau d'Ordal torna a celebrar a la plaça de Subirats una nova edició del Mercat del Préssec...

Portada 231

PA AMB TOMÀQUET REVOLUTION. CAPGIREM LA RECEPTA MÉS TRADICIONAL!

  • 'Souvenirs' gastronòmics
  • Somni d'un paisatge gastronòmic d'estiu

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€ I  DE REGAL 2 ESPECIALS RECEPTES BY CUINA

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto