Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Els beneficis del kombutxa

La beguda del moment

Kombutxa

Kombutxa

El kombutxa és un te fermentat gasós, elaborat amb llevats i bacteris fermentats, que cada vegada té més demanda i presència en el nostre dia a dia, com, per exemple, en el menú de la Cimera del Clima de Madrid de finals del 2019, a les gales dels Oscar i a la gala dels XII Premis Gaudí. La raó? Té una pila de propietats: 

  • És una beguda probiòtica, és a dir, estimula i protegeix la flora bacteriana i, per tant, ajuda el sistema digestiu i el sistema immunitari.
  • Evita la presència de microbis com la candidiasi i l''Helicobacter pylori', un eubacteri que viu a l'estómac o al duodè.
  • Desintoxica el fetge i combat els radicals lliures, ja que conté molts antioxidants com àcids orgànics, minerals, vitamines i enzims que eliminen els xenobiòtics.

Uns dels motius pels quals el kombutxa s’està guanyant un lloc a la nostra dieta és perquè pot ser un substitut perfecte de l'alcohol i les begudes ensucrades, gràcies al gust i a la textura gasosa que el caracteritza.

A Catalunya fa poc que es comercialitza tant a supermercats com a restaurants de les grans ciutats. És un bon moment per incorporar a la dieta aquesta alternativa tan saborosa. A més a més, n’hi ha de molts tipus: des de l’estil més tropical (i una mica picant), amb agave i xili de Jalapa, fins al kombutxa amb suc de llimona i taronja.

 

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: