Hi ha moltes receptes que només demanen els rovells dels ous, sense les clares. Tot i això, les clares són ideals per preparar altres receptes per llepar-se'n els dits. Podeu congelar-les sense problema: guardeu-les en un pot hermèticament tancat i poseu-les al congelador. Traieu-les, poseu-les a la nevera i ja les tindreu descongelades!
Podeu fer servir per preparar:
- Una merenga. Només necessiteu les clares d'ou, sucre i batre-les. Fàcil i amb un resultat excel·lent!
- Un pa de pessic. Amb farina, les clares d'ou, sucre, ametlla en pols, llevat i mantega. Us quedarà unes postres clàssiques i delicioses!
- Una salsa mussolina. Mescleu a la batedora una mica de maonesa, amb les clares d'ou ja muntades. Us proposem un plat: bacallà amb espinacs frescos, sofregit a la catalana i mussolina suau d'all.
- Una mousse. Munteu bé les clares, afegiu-hi el sucre i obtindreu una esponjositat brutal!
- Uns macarons. Munteu les clares al punt de neu, afegiu el sucre, la mescla d'ametlla mòlta, el colorant i el sucre. Podeu fer-los de gerds, de préssec, de poma àcida, de llimona...