Troba la teva recepta

Com escollir una bona taronja

Vuit consells que us permetran triar un producte de qualitat

Taronges

Taronges Thinkstock

  1. Compreu-la al mercat i sempre de temporada.
  2. Fugiu de la que està envasada en bossa de xarxa i de la que és especialment brillant. Si és brillant significa que s’hi ha afegit una capa de cera a l’exterior, que li afegeix brillantor i n’allarga la conservació.
  3. Tracteu-la com si fos un tall de carn. Veritat que no us menjaríeu un bistec sis dies després d'haver-lo comprat? Doncs amb les taronges passa el mateix. Al cap d’uns set o deu dies, comencen a perdre propietats. Desconfieu d’aquelles que poden durar un mes al rebost!
  4. Si en porta, fixeu-vos en la branca. Hauria d’estar adherida al fruit. I, si hi ha fulles, han de ser verdes, estirades i brillants.
  5. Al tacte, la taronja ha de ser dura. La blaneta comença a estar sobrepassada.
  6. Agafeu-la amb les mans i oloreu-la. Serà molt bon senyal que, després d’haver-la deixada al cistell, la mà us faci olor de taronja.
  7. Descarteu les que tinguin puntets o foradets (minúsculs, com caps d’agulla, i, al voltant, una mica decolorats). És un indici que la taronja té habitants a l’interior.
  8. És preferible que la taronja hagi madurat a l’arbre. Potser us costarà trobar taronges al mercat que hagin acabat de créixer al taronger. Penseu que les que s'han de distribuir es recol·lecten una mica abans i, fins i tot, acaben madurant en cambra.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

26 mar

Taller sobre els fonaments de la cuina: els llegums

Parlareu de l'àmplia varietat de llegums que tenim al nostre abast a l'hora de comprar i cuinar. Us Explicaran...

28 mar

Cicle de Sopars 'El Peix a la Cuina Mediterrània'

El Museu Marítim de Barcelona, juntament amb el restaurant Norai, la cooperativa Cap a mar, la revista CUINA...

29 mar

Taller de pa de llavors i pizzes sense gluten

Sabeu fer pa sense gluten i voleu millorar-ne la tècnica? Voleu resoldre’n els dubtes? En aquest taller...

29 mar

(R)Evolució a la cuina: la revolució del producte

Revolució a la cuina! La nostra vida diària s'ha vist envaïda per les presses i la manca de temps,...

Portada 226

BOJOS PER LES PATATES FREGIDES!

  • Esmorzars de forquilla
  • Sense res que hi sobri, sense res que hi falti

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto