Troba la teva recepta

Com escollir una bona taronja

Vuit consells que us permetran triar un producte de qualitat

Taronges

Taronges Thinkstock

  1. Compreu-la al mercat i sempre de temporada.
  2. Fugiu de la que està envasada en bossa de xarxa i de la que és especialment brillant. Si és brillant significa que s’hi ha afegit una capa de cera a l’exterior, que li afegeix brillantor i n’allarga la conservació.
  3. Tracteu-la com si fos un tall de carn. Veritat que no us menjaríeu un bistec sis dies després d'haver-lo comprat? Doncs amb les taronges passa el mateix. Al cap d’uns set o deu dies, comencen a perdre propietats. Desconfieu d’aquelles que poden durar un mes al rebost!
  4. Si en porta, fixeu-vos en la branca. Hauria d’estar adherida al fruit. I, si hi ha fulles, han de ser verdes, estirades i brillants.
  5. Al tacte, la taronja ha de ser dura. La blaneta comença a estar sobrepassada.
  6. Agafeu-la amb les mans i oloreu-la. Serà molt bon senyal que, després d’haver-la deixada al cistell, la mà us faci olor de taronja.
  7. Descarteu les que tinguin puntets o foradets (minúsculs, com caps d’agulla, i, al voltant, una mica decolorats). És un indici que la taronja té habitants a l’interior.
  8. És preferible que la taronja hagi madurat a l’arbre. Potser us costarà trobar taronges al mercat que hagin acabat de créixer al taronger. Penseu que les que s'han de distribuir es recol·lecten una mica abans i, fins i tot, acaben madurant en cambra.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

27 jun

Cicle de Sopars 'El Peix a la Cuina Mediterrània'

El Museu Marítim de Barcelona, juntament amb el restaurant Norai, la cooperativa Cap a mar, la revista CUINA...

28 jun

Subhasta cantada de peix al Masnou

La subhasta cantada de peix és un dels sistemes de comercialització més antics. Els pescadors de...

29 jun

VI Eclipsi de Garnatxa Blanca

La Denominació d'Origen Terra Alta proposa donar la benvinguda a l'estiu amb una experiència gastronòmica...

29 jun

XIV Mercat del Préssec d'Ordal

Sant Pau d'Ordal torna a celebrar a la plaça de Subirats una nova edició del Mercat del Préssec...

gambes 229

SUPER GAMBES. LES ESTRELLES DEL MARISC ESTIUENC

  • Horitzó terrasses
  • La cuina catalana que es reivindica

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto