Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Els diversos tipus de melons

Us ensenyem com identificar les varietats més representatives d'aquesta fruita

Meló cantalup

Meló cantalup Thinkstock

  1. Pell de gripau: allargassat i de pela gravada. És força gran, pesa al voltant de 2,5 kg. Tant aquest com el tendral, més fosc i de pela més gruixuda, presenten una polpa groguenca.
  2. Cantalup: rodó i de pela llisa. Són melons de mida petita i al voltant d'1 kg de pes. De polpa ataronjada i pela verdosa, llisa en la varietat europea, i amb unes línies longitudinals de color verd fosc lleugerament enfonsades.
  3. Gàl·lia: rodó i de pela gravada, similar al cantalup però sense línies longitudinals i amb la pela coberta d'un calat irregular. De pela més fina, cavitat central menor i polpa groga verdosa. Amb varietats com la 'Honeydew', més tardana.
  4. Meló d'aigua: també anomenat 'meló groc', amb varietats com la 'Rochet', de pela verda clara. La majoria tenen la polpa blanca, sucosa i dolça, i la pela fina. Es conserva poc temps.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: