Us ensenyem com identificar les varietats més representatives d'aquesta fruita
Meló cantalup Thinkstock
Pell de gripau: allargassat i de pela gravada. És força gran, pesa al voltant de 2,5 kg. Tant aquest com el tendral, més fosc i de pela més gruixuda, presenten una polpa groguenca.
Cantalup: rodó i de pela llisa. Són melons de mida petita i al voltant d'1 kg de pes. De polpa ataronjada i pela verdosa, llisa en la varietat europea, i amb unes línies longitudinals de color verd fosc lleugerament enfonsades.
Gàl·lia: rodó i de pela gravada, similar al cantalup però sense línies longitudinals i amb la pela coberta d'un calat irregular. De pela més fina, cavitat central menor i polpa groga verdosa. Amb varietats com la 'Honeydew', més tardana.
Meló d'aigua: també anomenat 'meló groc', amb varietats com la 'Rochet', de pela verda clara. La majoria tenen la polpa blanca, sucosa i dolça, i la pela fina. Es conserva poc temps.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia