L'espirulina és una alga que es caracteritza pel seu pigment, blau o verd, i que té diverses propietats. Concretament, en el cas de l'espirulina blava, el color es deu a la ficocianina (una proteïna) que conté. Amb tot, és un producte molt interessant per incorporar a la dieta perquè:
- És rica en calci, ferro, proteïnes i vitamines E i C.
- És antioxidant i ajuda a prevenir l'envelliment.
- Té la capacitat d’enfortir el sistema immunològic, de manera que es recomana consumir-ne en cas de cansament, falta de ferro o després d'haver fet un esforç físic intens.
- Ajuda a desintoxicar l'organisme de metalls pesants i altres tòxics.
Ben acompanyada
Aquesta alga es consumeix, sobretot, en entorns vegans, ja que és rica en proteïnes que són molt digeribles i eficients. Tot i això, no aporta prou vitamina B12, que es troba principalment en la proteïna animal, essencial per al sistema nerviós i el metabolisme energètic, de manera que si seguiu una dieta vegana us caldrà algun suplement de B12.
On la trobem?
L'espirulina, tant la blava com la verda, es pot trobar en pols o en pastilles que es poden consumir incorporant-les a sucs, batuts i, fins i tot, a pastissos.