Troba la teva recepta

Per què hauríem d'incorporar l'espirulina a la nostra dieta?

L'alga blava ens aporta múltiples beneficis

Espirulina blava

Espirulina blava

L'espirulina és una alga que es caracteritza pel seu pigment, blau o verd, i que té diverses propietats. Concretament, en el cas de l'espirulina blava, el color es deu a la ficocianina (una proteïna) que conté. Amb tot, és un producte molt interessant per incorporar a la dieta perquè:

  1. És rica en calci, ferro, proteïnes i vitamines E i C. 
  2. És antioxidant i ajuda a prevenir l'envelliment.
  3. Té la capacitat d’enfortir el sistema immunològic, de manera que es recomana consumir-ne en cas de cansament, falta de ferro o després d'haver fet un esforç físic intens. 
  4. Ajuda a desintoxicar l'organisme de metalls pesants i altres tòxics.

Ben acompanyada

Aquesta alga es consumeix, sobretot, en entorns vegans, ja que és rica en proteïnes que són molt digeribles i eficients. Tot i això, no aporta prou vitamina B12, que es troba principalment en la proteïna animal, essencial per al sistema nerviós i el metabolisme energètic, de manera que si seguiu una dieta vegana us caldrà algun suplement de B12. 

On la trobem?

L'espirulina, tant la blava com la verda, es pot trobar en pols o en pastilles que es poden consumir incorporant-les a sucs, batuts i, fins i tot, a pastissos. 

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

01-28 feb

Jornades gastronòmiques 'Temps d'uriços'

Els eriçons de mar són uns dels productes que reben més noms diferents al nostre país. Depèn...

01-29 feb

La Ruta del Xató 2020

Al febrer, la Ruta del Xató, que s’estrena al novembre amb el Festival del Xató de Vilanova i la...

01-29 feb

La Ruta del Xató 2020

Al febrer, la Ruta del Xató, que s’estrena al novembre amb el Festival del Xató de Vilanova i la...

01-29 feb

La Ruta del Xató 2020

Al febrer, la Ruta del Xató, que s’estrena al novembre amb el Festival del Xató de Vilanova i la...

Portada 237 Neta

BACALLÀ FOODIE. MAI NO L'HAVÍEU CUINAT AIXÍ!

  • Tot el que cal saber per ser 'foodies' de debò
  • Carlota Claver

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€ I DE REGAL EL NOU MITJÀ MULTIMEDIA APART + ULLERES VR

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto