Troba la teva recepta

Per què hauríem d'incorporar l'espirulina a la nostra dieta?

L'alga blava ens aporta múltiples beneficis

Espirulina blava

Espirulina blava

L'espirulina és una alga que es caracteritza pel seu pigment, blau o verd, i que té diverses propietats. Concretament, en el cas de l'espirulina blava, el color es deu a la ficocianina (una proteïna) que conté. Amb tot, és un producte molt interessant per incorporar a la dieta perquè:

  1. És rica en calci, ferro, proteïnes i vitamines E i C. 
  2. És antioxidant i ajuda a prevenir l'envelliment.
  3. Té la capacitat d’enfortir el sistema immunològic, de manera que es recomana consumir-ne en cas de cansament, falta de ferro o després d'haver fet un esforç físic intens. 
  4. Ajuda a desintoxicar l'organisme de metalls pesants i altres tòxics.

Ben acompanyada

Aquesta alga es consumeix, sobretot, en entorns vegans, ja que és rica en proteïnes que són molt digeribles i eficients. Tot i això, no aporta prou vitamina B12, que es troba principalment en la proteïna animal, essencial per al sistema nerviós i el metabolisme energètic, de manera que si seguiu una dieta vegana us caldrà algun suplement de B12. 

On la trobem?

L'espirulina, tant la blava com la verda, es pot trobar en pols o en pastilles que es poden consumir incorporant-les a sucs, batuts i, fins i tot, a pastissos. 

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

21 nov

Cava Sound 2019

Arriba el Cava Sound, el festival que reuneix cava i música en directe en un ambient únic. El 21 de novembre,...

22 nov

Tallers de tardor del cicle gastronòmic (R)EVOLUCIÓ A LA CUINA

Aquesta tardor, el Mercat de la Plaça de Cuba us convida a fer la revolució a la cuina. Amb quatre activitats...

23 nov

Subhasta solidària del Trepat

L’Associació Festa del Trepat i la Plataforma Riuada Solidària han organitzat una subhasta d'art...

23 nov

Tallers Món Sant Benet 2019

Cada cap de setmana, del dissabte 19 d'octubre al 29 de gener, el monestir de Sant Benet i la Fundació Alícia...

Portada Cuina 233

VIETNAM. L'ÚLTIM SECRET DEL REBOST ASIÀTIC

  • Panellets d'autor
  • Rosa Vallespí

UN ANY DE CUINA PER 19,90€ I DE REGAL LA REVISTA APART

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto