Troba la teva recepta

Per què hauríem de menjar sègol?

El sègol, el probiòtic desconegut, és un aliment molt ric en vitamines i minerals, fòsfor, magnesi i ferro

Pa de sègol

Pa de sègol

El sègol forma part dels elements d'una fleca des de sempre, sobretot en el pa que porta el seu mateix nom. Tot i això, les seves propietats i beneficis per a l'organisme no són gaire coneguts per la gent, de manera que us indiquem les seves principals característiques perquè, si ja us agradava el pa de sègol, en mengeu encara més.

  • Mil·lenari menystingut: el sègol, tot i ser un cereal que es consumeix des de fa milers d’anys, era considerat un menjar de pobres, perquè se solia associar a un pa de pobres, de gust amarg. El gra de sègol, a més, és dur i indigest.
  • Beneficiós per al cor: el consum de sègol ajuda a prevenir les malalties cardiovasculars: té propietats anticoagulants i afavoreix la circulació de la sang.
  • Energètic: la farina de sègol té menys gluten que la de blat, és més energètica i ajuda a fer la digestió. Un cereal ric en vitamines i en potassi.
  • Pa negre: el pa elaborat amb farina de sègol és dens, de fust fort i acostuma ser de color fosc. És molt habitual als països bàltics i centreeuropeus.
  • Probiòtic: el sègol és ric en fibra soluble, cosa que ens ajuda a mantenir el pes a ratlla i a regular el colesterol, mentre que la fibra insoluble, present al blat convencional, és molt laxant i ens irrita la mucosa dels intestins.
  • Ideal per a celíacs: els cereals sense gluten sovint són difícils de digerir i poden generar certa inflamació, de manera que es recomana limitar el consum de cereals o menjar cereals integrals sense gluten o amb poc gluten i bons protectors, com el sègol.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

14 oct

'Viu la verema' al Celler Masroig

La millor època per conèixer el món vitivinícola és, sens dubte, durant la verema. El...

14 oct

Jornades gastronòmiques 'La poma a la cuina'

Pomes farcides de carn, amb botifarra dolça, amb confit de pinya o amanida de formatge fresc, entre d'altres. Tornen...

14 oct

III Jornades Gastronòmiques de la Cuina de l'Arròs de Tardor

Com ja es tradició, el poble tarragoní de Mont-roig del Camp i Miami Platja celebra unes jornades dedicades...

18 oct

'Cosa/Cos' de Les Impuxibles

A través d'un poemari en viu, una selecció personal de poemes de dones, es visibilitza el procés...

Portada Cuina 232

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€ I  DE REGAL 2 ESPECIALS RECEPTES BY CUINA

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto