Troba la teva recepta

Per què hauríem de menjar sègol?

El sègol, el probiòtic desconegut, és un aliment molt ric en vitamines i minerals, fòsfor, magnesi i ferro

Pa de sègol

Pa de sègol

El sègol forma part dels elements d'una fleca des de sempre, sobretot en el pa que porta el seu mateix nom. Tot i això, les seves propietats i beneficis per a l'organisme no són gaire coneguts per la gent, de manera que us indiquem les seves principals característiques perquè, si ja us agradava el pa de sègol, en mengeu encara més.

  • Mil·lenari menystingut: el sègol, tot i ser un cereal que es consumeix des de fa milers d’anys, era considerat un menjar de pobres, perquè se solia associar a un pa de pobres, de gust amarg. El gra de sègol, a més, és dur i indigest.
  • Beneficiós per al cor: el consum de sègol ajuda a prevenir les malalties cardiovasculars: té propietats anticoagulants i afavoreix la circulació de la sang.
  • Energètic: la farina de sègol té menys gluten que la de blat, és més energètica i ajuda a fer la digestió. Un cereal ric en vitamines i en potassi.
  • Pa negre: el pa elaborat amb farina de sègol és dens, de fust fort i acostuma ser de color fosc. És molt habitual als països bàltics i centreeuropeus.
  • Probiòtic: el sègol és ric en fibra soluble, cosa que ens ajuda a mantenir el pes a ratlla i a regular el colesterol, mentre que la fibra insoluble, present al blat convencional, és molt laxant i ens irrita la mucosa dels intestins.
  • Ideal per a celíacs: els cereals sense gluten sovint són difícils de digerir i poden generar certa inflamació, de manera que es recomana limitar el consum de cereals o menjar cereals integrals sense gluten o amb poc gluten i bons protectors, com el sègol.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

20 jun

(R)Evolució a la cuina: la revolució del pa

Revolució a la cuina! La nostra vida diària s'ha vist envaïda per les presses i la manca de temps,...

24 mai - 21 jun

Jornades del Llagostí d'Alcanar 2019

Valorat i conegut arreu, durant un mes, el llagostí de l'Ebre serà el protagonista de les taules dels...

22 jun

XIV Mercat del Préssec d'Ordal

Sant Pau d'Ordal torna a celebrar a la plaça de Subirats una nova edició del Mercat del Préssec...

22-23 jun

Beach Market a l'hostal Empúries

L'Hostal Empúries celebra, per primera vegada, una edició de mercat a primera línia de mar, amb...

Portada 228 Neta

UNIVERS PINTXO. TOT EL QUE CAP EN UNA BROQUETA!

  • Viatge al sud-est asiàtic
  • El bon temps s'instal·la a les taules del jardí

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto