Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Per què hauríem de menjar sègol?

El sègol, el probiòtic desconegut, és un aliment molt ric en vitamines i minerals, fòsfor, magnesi i ferro

Pa de sègol

Pa de sègol

El sègol forma part dels elements d'una fleca des de sempre, sobretot en el pa que porta el seu mateix nom. Tot i això, les seves propietats i beneficis per a l'organisme no són gaire coneguts per la gent.

  • Mil·lenari menystingut: el sègol, tot i ser un cereal que es consumeix des de fa milers d’anys, era considerat un menjar de pobres, perquè se solia associar a un pa de pobres, de gust amarg. El gra de sègol, a més, és dur i indigest.
  • Beneficiós per al cor: el consum de sègol ajuda a prevenir les malalties cardiovasculars: té propietats anticoagulants i afavoreix la circulació de la sang.
  • Energètic: la farina de sègol té menys gluten que la de blat, és més energètica i ajuda a fer la digestió. Un cereal ric en vitamines i en potassi.
  • Pa negre: el pa elaborat amb farina de sègol és dens, de fust fort i acostuma ser de color fosc. És molt habitual als països bàltics i centreeuropeus.
  • Probiòtic: el sègol és ric en fibra soluble, cosa que ens ajuda a mantenir el pes a ratlla i a regular el colesterol, mentre que la fibra insoluble, present al blat convencional, és molt laxant i ens irrita la mucosa dels intestins.
  • Ideal per a celíacs: els cereals sense gluten sovint són difícils de digerir i poden generar certa inflamació, de manera que es recomana limitar el consum de cereals o menjar cereals integrals sense gluten o amb poc gluten i bons protectors, com el sègol.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: