Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Quins tipus de pèsols hi ha?

Repassem les varietats de pèsols més típiques de la cuina catalana

Pèsols

Pèsols

Els pèsols són un llegum amb una gran quantitat de vitamines ideals per al sistema nerviós. La varietat tradicional és el pèsol verd, però n'hi ha d'altres. Us les revelem i les enfrontem entre si. 

Pèsol verd

  • És un aliment amb moltes proteïnes i bo per a la circulació; a més, és reductor del colesterol i ajuda a prevenir infarts.
  • L’anomenada 'perla verda' es conrea, principalment, al Maresme; en concret, a Sant Andreu de Llavaneres.
  • És la varietat més fina i, alhora, més saborosa, amb un toc dolç molt interessant.
  • Bullit, al vapor o saltat. La cocció, a més, en potencia el toc dolç tan especial i característic.

Pesols verds

Pèsol negre

  • Té el gra d'un color grisós característic quan és cru i, un cop cuit, agafa una tonalitat marronosa.
  • Es conrea a l’alta muntanya pirinenca, sobretot a la zona del Berguedà i, en concret, a la vall de Lord.
  • Sec es conserva més temps; té una textura fina i és molt aromàtic.
  • És un llegum d’alta muntanya que se sol consumir en estofats, guisats o saltat amb cansalada, entre moltes altres preparacions.

Pesol negre

Aquests són els més comuns, però de varietats n'hi ha moltes més. Una d'elles és la llagrimeta, típica del clima costaner i fresc del País Basc, d'un gust molt intens. També, el negret, una varietat de mata baixa i amb la beina corvada i punxeguda, de color verd fosc i amb la llavor ben llisa. O la floreta, típica del Maresme i el Vallès, i el tirabec, de textura molt tendra i delicada que a vegades s'utilitza com a substitut de la mongeta tendra.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

06 mar

Sopar dels Sentits

La productora d’esdeveniments culturals, científics i gastronòmics Sternalia proposa...

Portada Cuina 247

CIGRONS! ENERGIA VEGETAL

  • Tot el que et cal per ser un 'foodie' de debò
  • Jan Fargas

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 49,90€

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto