Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Quins tipus de pèsols hi ha?

Repassem les varietats de pèsols més típiques de la cuina catalana

Pèsols

Pèsols

Els pèsols són un llegum amb una gran quantitat de vitamines ideals per al sistema nerviós. La varietat tradicional és el pèsol verd, però n'hi ha d'altres. Us les revelem i les enfrontem entre si. 

Pèsol verd

  • És un aliment amb moltes proteïnes i bo per a la circulació; a més, és reductor del colesterol i ajuda a prevenir infarts.
  • L’anomenada 'perla verda' es conrea, principalment, al Maresme; en concret, a Sant Andreu de Llavaneres.
  • És la varietat més fina i, alhora, més saborosa, amb un toc dolç molt interessant.
  • Bullit, al vapor o saltat. La cocció, a més, en potencia el toc dolç tan especial i característic.

Pesols verds

Pèsol negre

  • Té el gra d'un color grisós característic quan és cru i, un cop cuit, agafa una tonalitat marronosa.
  • Es conrea a l’alta muntanya pirinenca, sobretot a la zona del Berguedà i, en concret, a la vall de Lord.
  • Sec es conserva més temps; té una textura fina i és molt aromàtic.
  • És un llegum d’alta muntanya que se sol consumir en estofats, guisats o saltat amb cansalada, entre moltes altres preparacions.

Pesol negre

Aquests són els més comuns, però de varietats n'hi ha moltes més. Una d'elles és la llagrimeta, típica del clima costaner i fresc del País Basc, d'un gust molt intens. També, el negret, una varietat de mata baixa i amb la beina corvada i punxeguda, de color verd fosc i amb la llavor ben llisa. O la floreta, típica del Maresme i el Vallès, i el tirabec, de textura molt tendra i delicada que a vegades s'utilitza com a substitut de la mongeta tendra.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: