Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Tots els secrets del ramen

Us presentem l'escudella asiàtica

Ramen

Ramen

El ramen és un plat molt popular de la cuina japonesa que pel seu sabor i la seva versatilitat cada vegada està aconseguint més protagonisme en el nostre panorama gastronòmic.

  • Podem anomenar-lo escudella asiàtica, ja que consta d'un brou de carn i vegetals, fideus -que solen ser artesans- i diversos toppings que van canviant d'acord amb la recepta i amb la regió. 
  • Tot en un bol, tots els ingredients es disposen dins del mateix bol, i té així un aspecte molt colorit.
  • El seu gust saborós i contundent ve donat perquè el deixen bullir moltes hores, per aconseguir extreure el col·lagen de la carn. Tot i que també n'hi ha que són molt lleugers.
  • Els ramen més comuns són el 'tonkotsu' (molt espès i concentrat), el 'miso' (quan s'hi afegeix pasta de soja fermentada), el 'shoyu' (amb salsa de soja i un brou lleuger) i el 'shio' (molt més lleuger i transparent). També n'hi ha d'altres dissenyats des de les ciutats com el de Sapporo, Tòquio i Kyoto. 
  • Els toppings són d'allò més diversos, poden ser carn o cansalada cuita i laminada fina, algues, bolets, ous durs al punt i marinats, espècies, pasta de peix (kamaboko), verdures de la cocció i també crues, i el tare, una salsa a base de soja, mirin i sake, que serveix per condimentar encara més el ramen i marinar els ous durs.
  • En podeu elaborar a casa seguint la recepta tradicional, amb els productes japonesos, o incorporant-hi elements de la nostra cultura. També es pot trobar als supermercats per fer-lo instantani, però, hi ha una diferència notable amb quan està elaborat amb productes frescos. Si no el podeu fer a casa, és millor trobar un bon lloc per menjar-ne a la vostra ciutat.
  • És un plat nutritiu, saciant, hidratant i reconstituent. Inclou vitamines, proteïnes i hidrats de carboni. 

 

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

20 set

La Verema del Cava

Nou cellers del Penedès i d’Alella s’han unit per celebrar la 5a edició de la Verema del...

20 set

La Verema del Cava

Nou cellers del Penedès i d’Alella s’han unit per celebrar la 5a edició de la Verema del...

20 set

Tastos al celler Albet i Noya

Els diumenges d’agost i setembre, el celler ofereix Tastos Varietals on cada dia es tractarà una...

20 set

II 'Plogging' entre vinyes

El 20 de setembre, coincidint amb la campanya Let's Clean Up Europe!, se celebra el II Plogging entre vinyes,...

Portada Cuina 242

BOJOS PER LES CROQUETES!

  • Tot el que cal saber per ser 'foodies' de debò
  • Anna Payet

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto