Troba la teva recepta

Tots els secrets del ramen

Us presentem l'escudella asiàtica

Ramen

Ramen

El ramen és un plat molt popular de la cuina japonesa que pel seu sabor i la seva versatilitat cada vegada està aconseguint més protagonisme en el nostre panorama gastronòmic.

  • Podem anomenar-lo escudella asiàtica, ja que consta d'un brou de carn i vegetals, fideus -que solen ser artesans- i diversos toppings que van canviant d'acord amb la recepta i amb la regió. 
  • Tot en un bol, tots els ingredients es disposen dins del mateix bol, i té així un aspecte molt colorit.
  • El seu gust saborós i contundent ve donat perquè el deixen bullir moltes hores, per aconseguir extreure el col·lagen de la carn. Tot i que també n'hi ha que són molt lleugers.
  • Els ramen més comuns són el 'tonkotsu' (molt espès i concentrat), el 'miso' (quan s'hi afegeix pasta de soja fermentada), el 'shoyu' (amb salsa de soja i un brou lleuger) i el 'shio' (molt més lleuger i transparent). També n'hi ha d'altres dissenyats des de les ciutats com el de Sapporo, Tòquio i Kyoto. 
  • Els toppings són d'allò més diversos, poden ser carn o cansalada cuita i laminada fina, algues, bolets, ous durs al punt i marinats, espècies, pasta de peix (kamaboko), verdures de la cocció i també crues, i el tare, una salsa a base de soja, mirin i sake, que serveix per condimentar encara més el ramen i marinar els ous durs.
  • En podeu elaborar a casa seguint la recepta tradicional, amb els productes japonesos, o incorporant-hi elements de la nostra cultura. També es pot trobar als supermercats per fer-lo instantani, però, hi ha una diferència notable amb quan està elaborat amb productes frescos. Si no el podeu fer a casa, és millor trobar un bon lloc per menjar-ne a la vostra ciutat.
  • És un plat nutritiu, saciant, hidratant i reconstituent. Inclou vitamines, proteïnes i hidrats de carboni. 

 

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

27 feb

Taller 'Cuina amb vegetals fermentats'

El dijous 27 de febrer, al Centre Cívic El Sortidor, es farà un taller de 18.30 a 21.30 h en què...

27 feb

Cicle de 8 sopars que fan la volta al món

El Restaurant Norai i CUINA organitzen un cicle de 8 sopars per commemorar la primera volta al món per part...

27 feb

Cuina vegetariana d'hivern Nou 2020

Sabíeu que la meitat del nostre plat sempre haurien de ser verdures? I que hauríem de reduir el consum...

01-28 feb

Jornades gastronòmiques 'Temps d'uriços'

Els eriçons de mar són uns dels productes que reben més noms diferents al nostre país. Depèn...

Portada 237 Neta

BACALLÀ FOODIE. MAI NO L'HAVÍEU CUINAT AIXÍ!

  • Tot el que cal saber per ser 'foodies' de debò
  • Carlota Claver

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€ I DE REGAL EL NOU MITJÀ MULTIMEDIA APART + ULLERES VR

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto