Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Tots els secrets del ramen

Us presentem l'escudella asiàtica

Ramen

Ramen

El ramen és un plat molt popular de la cuina japonesa que pel seu sabor i la seva versatilitat cada vegada està aconseguint més protagonisme en el nostre panorama gastronòmic.

  • Podem anomenar-lo escudella asiàtica, ja que consta d'un brou de carn i vegetals, fideus -que solen ser artesans- i diversos toppings que van canviant d'acord amb la recepta i amb la regió. 
  • Tot en un bol, tots els ingredients es disposen dins del mateix bol, i té així un aspecte molt colorit.
  • El seu gust saborós i contundent ve donat perquè el deixen bullir moltes hores, per aconseguir extreure el col·lagen de la carn. Tot i que també n'hi ha que són molt lleugers.
  • Els ramen més comuns són el 'tonkotsu' (molt espès i concentrat), el 'miso' (quan s'hi afegeix pasta de soja fermentada), el 'shoyu' (amb salsa de soja i un brou lleuger) i el 'shio' (molt més lleuger i transparent). També n'hi ha d'altres dissenyats des de les ciutats com el de Sapporo, Tòquio i Kyoto. 
  • Els toppings són d'allò més diversos, poden ser carn o cansalada cuita i laminada fina, algues, bolets, ous durs al punt i marinats, espècies, pasta de peix (kamaboko), verdures de la cocció i també crues, i el tare, una salsa a base de soja, mirin i sake, que serveix per condimentar encara més el ramen i marinar els ous durs.
  • En podeu elaborar a casa seguint la recepta tradicional, amb els productes japonesos, o incorporant-hi elements de la nostra cultura. També es pot trobar als supermercats per fer-lo instantani, però, hi ha una diferència notable amb quan està elaborat amb productes frescos. Si no el podeu fer a casa, és millor trobar un bon lloc per menjar-ne a la vostra ciutat.
  • És un plat nutritiu, saciant, hidratant i reconstituent. Inclou vitamines, proteïnes i hidrats de carboni. 

 

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 279

PORTEM LA PRIMAVERA AL PLAT!

  • Plats del mes
  • Sara Valls

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: