Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

El Cava il·lumina moments

Compartim els mesos d'estiu amb una copa de Cava, fresc, mediterrani i amb bombolles que ens omplen de felicitat

Copes de Cava vora el mar

Copes de Cava vora el mar

Ara més que mai, aquest estiu volem gaudir de bons moments, amb bona companyia, i res millor que compartir-los amb una copa de Cava a la mà, una beguda fresca i alegre que il·lumina els millors moments. Hi trobareu un Cava per a cada moment, per degustar-lo tranquil·lament o per maridar els àpats més refrescants de l'estiu, però també els grans àpats de festa, ja sigui una revetlla o una festa major. 

Aperitius d'estiu

El bon temps s'associa a les vacances i al temps de lleure, quan, per exemple, podem gaudir amb placidesa dels aperitius distesos en una terrassa. Són moments d'oci, relaxats i alegres, que podem enaltir amb un Cava Tradicional (un mínim de nou mesos de criança en ampolla). Són glops suaus, afruitats, frescos i espurnejants, un pèl més rotunds, en el cas dels Caves rosats, ideals per gaudir de l'aperitiu o per iniciar un àpat d'estiu. En aquesta categoria, podem optar per Caves clàssics com el Cordón Negro Brut de Freixenet o el Brut Rosé Cygnus Giennah d'U mes U. Caves que mantenen un esperit viu i refrescant, que alhora evoquen el seu origen: la fruita en tota la seva esplendor.

Nits de festa

De festes nocturnes i de revetlles n'hi ha moltes, aquests mesos, i cal celebrar-les com mai. Una festa a l'aire lliure que demana un Cava Reserva (més de 15 mesos de criança), viu, brillant i de bombolla fina. Un Cava amb caràcter, afruitat i fresc, en definitiva, és l'acompanyament ideal per gaudir de les festes populars i, sobretot, per acompanyar les nits d'estiu més divertides amb els amics. Són Caves amb un toc inconfusible de fruita madura, de color groc pàl·lid i de paladar exquisit. En tenim moltes referències per triar, com el Marta Reserva Brut Nature de Ramon Canals, el 523 Reserva del celler Jordi Lluch o el Lola Rosé de Canals Munné.

Sopars a la fresca

Els mesos d'estiu són el moment ideal per seure en una terrassa i gaudir d'un sopar deliciós, acompanyats d'una conversa agradable. Maridem aquests moments amb un Gran Reserva (més de 30 mesos de criança): un Cava ampli, carnós i de bombolla petita i perfectament integrada, una aposta gastronòmica assegurada fantàstica per a una nit a la fresca en bona companyia, sigui en un restaurant o a casa. De color daurat, amb aromes amb matisos torrats i sabor intens, representen el Cava en essència. S'elabora únicament amb tipus bruts i mostra una gran personalitat, com el Cava El Segle XXI de Mas Ferrer, el Brut Nature 2016 de Sumarroca o el 1918 Vintage de Montesquius.

Grans àpats 

Les festes majors son sinònim dels dies més alegres de l'estiu, quan gaudim dels grans àpats familiars. I la millor opció per acompanyar aquests plats complexos és un Cava de Paratge Qualificat. Un Cava de característiques singulars, elaborat amb raïms d'un paratge determinat. És la categoria cúspide de la DO Cava, un Cava de personalitat única amb una criança mínima de 36 mesos en ampolla, més aromàtic, lleuger i llaminer. Actualment podem trobar 10 referències de Cava de Paratge Qualificat, unes referències que posen en relleu la modernitat del Cava, com el Mirgin Exeo i el Mirgin Opus del celler Alta Alella, elaborat amb raïm del Paratge Qualificat Vallcirera; el Claror de Vins El Cep, elaborat amb raïm del Paratge Qualificat Can Prats, i el Cava La Capella de Juvé i Camps, amb raïm del paratge qualificat La Capella.

Descobriu altres cellers de la DO Cava amb enoturisme i, si el que voleu són propostes de Cava per maridar els vostres plats, consulteu l'apartat de Receptes maridades amb DO Cava.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

15 ago

Històries de vi al Monestir

Sabíeu que el monestir de Sant Benet va ser un gran productor del vi? Durant segles els monjos elaboraren...

27 ago

Tast maridatge de formatges i vins de les Vinyes del Convent

Els dies 13 i 27 d’agost, el sommelier Javier Campo dirigirà un tast de formatges i vins...

29 ago

Sopar dels Sentits

La productora d’esdeveniments culturals, científics i gastronòmics Sternalia proposa...

Portada CUINA 241

50 IDEES PER A UN ESTIU SUPERGASTRO!

  • Tot el que cal saber per ser 'foodies' de debò
  • Carles Gaig

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto