Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

  1. Traieu les fulles més dures de les carxofes, rasqueu-ne les barbes i introduïu-les en una olla amb abundant oli de gira-sol, sal, pebre en gra, orenga i llorer.
  2. Amb el foc al mínim, molt lent, coeu-les 20 min. Reserveu-les. Bulliu el pop, prèviament congelat, 30 min, amb força aigua, sal, llorer i pebre.
  3. Punxeu-lo per veure si és tou, coleu-lo i, un cop fred, talleu-lo fi.
  4. Per a la salsa romesco: piqueu al morter la menta, els alls pelats i les ametlles, fins que quedin com una pasta. Afegiu-hi la polpa de la nyora rascada amb un ganivet. Quan s'hagi convertit en una pasta, afegiu-hi el tomàquet pelat i sense llavors. Piqueu-ho fins que quedi fi. Aboqueu-hi l'oli a poc a poc i poseu-hi pebres, sal, julivert i vinagre.
  5. Prepareu la vinagreta, barregeu els ingredients fins que emulsionin. Amaniu amb la vinagreta la barreja d'enciams, neta i tallada.
  6. Muntatge: a la base del plat col·loqueu les carxofes; a sobre, l'enciam, i acabeu-ho amb el pop. Acompanyeu l'amanida de salsa romesco.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto