Troba la teva recepta

Preparació

  1. Per al romesco: en una placa al forn a 160 ºC, escaliveu els tomàquets i els alls. Traieu les llavors de les nyores i deixeu-les en aigua calenta per hidratar-les. Escorreu-les i, amb l’ajut d’un ganivet, traieu-ne la carn. 
  2. Peleu els tomàquets madurs, talleu els alls per la meitat i feu pressió per treure la polpa d’all escalivat. En una paella amb oli, salteu la carn de nyora i la fruita seca pelada. 
  3. En un recipient de túrmix, aboqueu tots els ingredients que heu preparat anteriorment i treballeu-los fins que quedi una pasta (no ha de quedar fina). Per acabar el romesco afegiu-hi la sal, el vinagre i l’oli, en aquest ordre. 
  4. Netegeu la part blanca de l’escarola amb aigua freda. Escorreu-la i guardeu-la ben seca. Escaldeu les faves amb aigua i sal i refredeu-les amb aigua i gel. Escorreu-les i reserveu-les. 
  5. Confiteu el bacallà amb oli a 80 ºC fins que les làmines se separin.
  6. Muntatge: col·loqueu una llàgrima de romesco al plat i, al costat, les faves. Al damunt, les poseu làmines de bacallà i, per acabar, l’escarola amanida a sobre.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

15 set

Tast de raïms entre vinyes al Celler Masroig

Un any més, el Celler Masroig proposa activitats úniques i centrades en una de les èpoques més...

03 mai - 15 set

Jornades Gastronòmiques pel Centenari de la Ciutat-Jardí del Terramar

Per commemorar el centenari de la primera Ciutat-Jardí de Catalunya, Terramar, diversos locals de Sitges proposen...

15 set

'Del cep a la copa' amb la Família Torres

La Família Torres organitza un seguit d'activitats relacionades amb la verema per tal de donar a conèixer...

15 set

IX Fira de la Vinyala

Arriba la Fira del Cargol d'Òdena! Però no parlem de qualsevol espècie, sinó que la jornada...

Portada 231

PA AMB TOMÀQUET REVOLUTION. CAPGIREM LA RECEPTA MÉS TRADICIONAL!

  • 'Souvenirs' gastronòmics
  • Somni d'un paisatge gastronòmic d'estiu

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€ I  DE REGAL 2 ESPECIALS RECEPTES BY CUINA

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto