Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

  1. Per al romesco: en una placa al forn a 160 ºC, escaliveu els tomàquets i els alls. Traieu les llavors de les nyores i deixeu-les en aigua calenta per hidratar-les. Escorreu-les i, amb l’ajut d’un ganivet, traieu-ne la carn. 
  2. Peleu els tomàquets madurs, talleu els alls per la meitat i feu pressió per treure la polpa d’all escalivat. En una paella amb oli, salteu la carn de nyora i la fruita seca pelada. 
  3. En un recipient de túrmix, aboqueu tots els ingredients que heu preparat anteriorment i treballeu-los fins que quedi una pasta (no ha de quedar fina). Per acabar el romesco afegiu-hi la sal, el vinagre i l’oli, en aquest ordre. 
  4. Netegeu la part blanca de l’escarola amb aigua freda. Escorreu-la i guardeu-la ben seca. Escaldeu les faves amb aigua i sal i refredeu-les amb aigua i gel. Escorreu-les i reserveu-les. 
  5. Confiteu el bacallà amb oli a 80 ºC fins que les làmines se separin.
  6. Muntatge: col·loqueu una llàgrima de romesco al plat i, al costat, les faves. Al damunt, les poseu làmines de bacallà i, per acabar, l’escarola amanida a sobre.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

11 jul

Nits de pel·lícula entre vinyes

Jean Leon presenta Nits de Pel·lícula entre Vinyes, dues vetllades inoblidables on cinema, gastronomia...

12 jul

El préssec d'Ordal en tres tapes i tres vins

Coincidint amb la 15a edició del Mercat del Préssec d’Ordal, Albet i Noya organitza un maridatge...

18 jul

Històries de vi al Monestir

Sabíeu que el monestir de Sant Benet va ser un gran productor del vi? Durant segles els monjos elaboraren...

01-19 jul

L'arròs mariner, jornades gastronòmiques

Aquestes jornades gastronòmiques estaven previstes el passat mes de març, però la crisi sanitària...

Portada CUINA 241

50 IDEES PER A UN ESTIU SUPERGASTRO!

  • Tot el que cal saber per ser 'foodies' de debò
  • Carles Gaig

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto