Preparació
- Talleu el meló per la meitat, al llarg, i retireu-ne les llavors delicadament. De cada meitat, feu-ne sis talls longitudinals (com grills de taronja), peleu-los i talleu-los a daus.
- Talleu les llenques de pernil a tires amples, al llarg, i renteu i eixugueu els grans de raïm, separats del gotim.
- Renteu bé les fulles de menta i eixugueu-les amb paper de cuina.
- Travesseu les avellanes crues amb un punxó que permeti, després, passar un escuradents pel forat. Amb tot plegat, prepareu tres entreteniments.
- Per al primer entreteniment: emboliqueu un terç dels daus de meló amb tires de pernil i punxeu el conjunt amb un escuradents.
- Per al segon: punxeu un gra de raïm, una fulla de menta i un dau de meló.
- Per al tercer: passeu els daus de meló restants per la farina d’avellana i, un cop punxada una avellana crua, punxeu un dau de meló enfarinat.
- Deixeu refredar els tres aperitius a la nevera i presenteu-los ben freds.
Consells
Si feu els talls de meló a daus abans de pelar-los, podreu tenir uns daus més estables, gràcies a la superfície plana d’aquest darrer tall.
Procureu que els tres tipus de broqueta es puguin menjar d’una mossada, així els sabors aniran junts.
Naturalment, altres presentacions i combinacions són possibles, i permeten mostrar la vostra habilitat i imaginació.