Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

  1. Per al fumet: poseu el peix en una cassola amb un raig d’oli d’oliva i sofregiu-lo uns 3 o 4 min. En acabat, traieu-lo de la cassola i deixeu-lo a l’olla on fareu el fumet. A la mateixa cassola on heu sofregit el peix, sofregiu-hi ara les verdures tallades petites durant 30 min, aproximadament.
  2. A continuació, tireu-hi el pebre vermell i el vi blanc, i un cop el vi comenci a bullir i hagi reduït l’alcohol, afegiu aquesta preparació a l’olla on heu deixat el peix i poseu-hi l’aigua. Un cop el fumet hagi bullit uns 20 min, coleu-lo i reserveu-lo.
  3. Aconsello fer-ne aquesta quantitat, encara que no es faci servir tota. La podem guardar al congelador i utilitzar-la per a altres elaboracions.
  4. Per al sofregit: en una paella amb oli sofregiu la sèpia, tallada i neta, fins que s’enrosseixi, i retireu-la. Poseu-hi els alls i la ceba picats i el pebrot verd; a mig fer afegiu-hi de nou la sèpia i acabeu el sofregit. Afegiu l’arròs a la paella i rossegeu-lo uns 4 o 5 min. Mulleu-ho amb el fumet i feu-ho bullir uns 6-7 min al foc i, després d’haver-hi afegit les carxofes tallades a quarts, uns 7-8 min més al forn. Ho podeu servir acompanyat d’allioli negat.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

13 ago

Tast maridatge de formatges i vins de les Vinyes del Convent

Els dies 13 i 27 d’agost, el sommelier Javier Campo dirigirà un tast de formatges i vins...

15 ago

Històries de vi al Monestir

Sabíeu que el monestir de Sant Benet va ser un gran productor del vi? Durant segles els monjos elaboraren...

29 ago

Sopar dels Sentits

La productora d’esdeveniments culturals, científics i gastronòmics Sternalia proposa...

Portada CUINA 241

50 IDEES PER A UN ESTIU SUPERGASTRO!

  • Tot el que cal saber per ser 'foodies' de debò
  • Carles Gaig

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto