Troba la teva recepta

Preparació

Preparació

  1. Talleu els tomàquets secs i les panses ben menuts. Talleu el formatge brie a daus. Reserveu-ho.
  2. Foneu la mantega al microones.
  3. Amb l’ajuda d’un pinzell, pinteu de mantega la base d’una safata de forn gran.
  4. Estireu una capa de pasta fil·lo i pinteu-la amb mantega fosa. Per sobre, poseu-hi una altra capa de pasta i pinteu-la. Així, aneu fent fins a arribar a la meitat del paquet de pasta.
  5. Per sobre de totes aquestes capes de pasta, poseu-hi els tomàquets secs, tallats menuts, les panses i el formatge brie tallat a daus.
  6. Tot seguit, continueu posant capes de pasta fil·lo, pintades amb mantega fosa, fins a acabar tot el paquet de pasta.
  7. Talleu la baclaua a quadres, amb l’ajut d’un ganivet esmolat. És molt important que la talleu abans de coure, perquè si no es trenca molt i quedarà fet un nyap.
  8. Tapeu-la amb paper d’alumini i coeu-la, a 180 ºC, 40 min.
  9. Destapeu la baclaua i coeu-la 20 min més, perquè quedi ben torrada.

El consell

  • La baclaua són unes postres típiques àrabs. La recepta original és molt dolça i es fa amb mel i fruita seca.
  • Aquests pastissets de tomàquet sec, panses i formatge queden deliciosos com a aperitiu. Si ho preferiu, podeu adaptar la recepta i preparar-la amb altres ingredients. Sobrassada, carbassó, ceba, bacó... Totes les opcions són ben bones!

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

03 mai - 15 set

Jornades Gastronòmiques pel Centenari de la Ciutat-Jardí del Terramar

Per commemorar el centenari de la primera Ciutat-Jardí de Catalunya, Terramar, diversos locals de Sitges proposen...

15 set

'Del cep a la copa' amb la Família Torres

La Família Torres organitza un seguit d'activitats relacionades amb la verema per tal de donar a conèixer...

15 set

IX Fira de la Vinyala

Arriba la Fira del Cargol d'Òdena! Però no parlem de qualsevol espècie, sinó que la jornada...

14-15 set

All Those Food Market d'estiu

Per primera vegada, el festival All Those Food Market celebra una edició d'estiu per tal de desvelar les millors...

Portada 231

PA AMB TOMÀQUET REVOLUTION. CAPGIREM LA RECEPTA MÉS TRADICIONAL!

  • 'Souvenirs' gastronòmics
  • Somni d'un paisatge gastronòmic d'estiu

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€ I  DE REGAL 2 ESPECIALS RECEPTES BY CUINA

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto