Consells de cuina La Vanguardia

Preparació

Preparació

  1. Talleu els tomàquets secs i les panses ben menuts. Talleu el formatge brie a daus. Reserveu-ho.
  2. Foneu la mantega al microones.
  3. Amb l’ajuda d’un pinzell, pinteu de mantega la base d’una safata de forn gran.
  4. Estireu una capa de pasta fil·lo i pinteu-la amb mantega fosa. Per sobre, poseu-hi una altra capa de pasta i pinteu-la. Així, aneu fent fins a arribar a la meitat del paquet de pasta.
  5. Per sobre de totes aquestes capes de pasta, poseu-hi els tomàquets secs, tallats menuts, les panses i el formatge brie tallat a daus.
  6. Tot seguit, continueu posant capes de pasta fil·lo, pintades amb mantega fosa, fins a acabar tot el paquet de pasta.
  7. Talleu la baclaua a quadres, amb l’ajut d’un ganivet esmolat. És molt important que la talleu abans de coure, perquè si no es trenca molt i quedarà fet un nyap.
  8. Tapeu-la amb paper d’alumini i coeu-la, a 180 ºC, 40 min.
  9. Destapeu la baclaua i coeu-la 20 min més, perquè quedi ben torrada.

El consell

  • La baclaua són unes postres típiques àrabs. La recepta original és molt dolça i es fa amb mel i fruita seca.
  • Aquests pastissets de tomàquet sec, panses i formatge queden deliciosos com a aperitiu. Si ho preferiu, podeu adaptar la recepta i preparar-la amb altres ingredients. Sobrassada, carbassó, ceba, bacó... Totes les opcions són ben bones!

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

24 mai

Taller de cuina amb algues

Les algues són una font excepcional d'oligoelements, vitamines i minerals que ens ajuden a depurar l'organisme....

24 mai

Secret Foodie Society 2018

Secret Foodie Society planteja una experiència gastronòmica ben peculiar. Una experiència immersiva...

24 mai

Cicle de Sopars 'El mar va a la muntanya'

El Museu Marítim de Barcelona acull 'El mar va a la muntanya', un nou cicle gastronòmic per posar en...

25 mai

Curs de tast de vins a la Vinateria Rosaluna

Al llarg del curs, els alumnes tenen l'oportunitat de realitzar tastos i reconeixement de vins (alguns d'ells a...

Portada 216

L'AUTÈNTICA PIZZA NAPOLITANA

  • Història i Gastronomia
  • En un espai tan petit, una cuina tan gran...

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto