Troba la teva recepta

Preparació

Preparació

  1. Talleu els tomàquets secs i les panses ben menuts. Talleu el formatge brie a daus. Reserveu-ho.
  2. Foneu la mantega al microones.
  3. Amb l’ajuda d’un pinzell, pinteu de mantega la base d’una safata de forn gran.
  4. Estireu una capa de pasta fil·lo i pinteu-la amb mantega fosa. Per sobre, poseu-hi una altra capa de pasta i pinteu-la. Així, aneu fent fins a arribar a la meitat del paquet de pasta.
  5. Per sobre de totes aquestes capes de pasta, poseu-hi els tomàquets secs, tallats menuts, les panses i el formatge brie tallat a daus.
  6. Tot seguit, continueu posant capes de pasta fil·lo, pintades amb mantega fosa, fins a acabar tot el paquet de pasta.
  7. Talleu la baclaua a quadres, amb l’ajut d’un ganivet esmolat. És molt important que la talleu abans de coure, perquè si no es trenca molt i quedarà fet un nyap.
  8. Tapeu-la amb paper d’alumini i coeu-la, a 180 ºC, 40 min.
  9. Destapeu la baclaua i coeu-la 20 min més, perquè quedi ben torrada.

El consell

  • La baclaua són unes postres típiques àrabs. La recepta original és molt dolça i es fa amb mel i fruita seca.
  • Aquests pastissets de tomàquet sec, panses i formatge queden deliciosos com a aperitiu. Si ho preferiu, podeu adaptar la recepta i preparar-la amb altres ingredients. Sobrassada, carbassó, ceba, bacó... Totes les opcions són ben bones!

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

28 gen

Taller 'Croquetes sorprenents'

El 28 de gener, de 18.30 a 21.30 h, al Centre Cívic El Sortidor, Carmeta Comas ensenyarà a elaborar diferents...

29 gen

VI Jornades Gastronòmiques del Brou a Menorca

Per sisè any consecutiu, l’Associació Menorquina de Bars, Restaurants i Cafeteries organitza "El...

30 gen

Taller de Daifuku Mochi: 'El dolç japonès més desitjat' 2020

Si voleu aprendre a elaborar el 'daikufu', també anomenat 'daifukumochi', un dolç japonès que consisteix...

31 gen

Taller Aprenem a fer seitan Nou 2020

El 24 i el 31 de gener, de 20.15 a 21.45 h, es fa un taller per aprendre a elaborar seitan al Centre Cívic...

Portada Cuina 236

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€ I DE REGAL EL NOU MITJÀ MULTIMEDIA APART + ULLERES VR

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto