Preparació
- Bateu la meitat dels ous i poseu a macerar les panses. En un bol, poseu l’aigua, el sucre i la sal i, sense parar de batre-ho, aneu-hi afegint la farina, els ous i la mantega a punt de pomada. Finalment, afegiu-hi la resta dels ous amb les panses i el llevat, i bateu-ho bé. Deixeu que fermenti a la nevera durant 24 h.
- Feu porcions d’uns 60 g i emmotlleu-les en un motlle de baba. Poseu-ho al forn a uns 180 ºC uns 12 min.
- Per a l’almívar de rom: barregeu l’aigua i el sucre en un cassó i poseu-lo al foc a bullir. Deixeu-ho bullir 2 min, apagueu el foc i afegiu-hi el rom. Deixeu-ho refredar.
- Xopeu els borratxos amb l’almívar de rom. A l’hora de servir-ho, escorreu els borratxos i serviu-los juntament amb una bola de gelat que haureu tret una estona abans del congelador.