Troba la teva recepta

Preparació

  1. Comenceu preparant un brou. Peleu les gambes i reserveu-ne els cossos. En una cassola poseu els caps i les closques de les gambes amb un bon raig d’oli i un parell de grans d’all tallats de qualsevol manera. Feu-ho coure a foc alt un parell de minuts. Afegiu-hi una ceba tallada de qualsevol manera i ho deixeu coure uns 10 min a foc baix. Afegiu-hi un tomàquet tallat també de qualsevol manera amb un polsim de sucre i les herbes aromàtiques: una fulla de llorer i una branca de romaní. Deixeu coure el conjunt, a foc baix, 10 min més. Cobriu-ho amb aigua i deixeu-ho coure 20 min més, també a foc lent. Passeu-ho pel xinès prement-ho bé i reserveu el brou.
  2. Feu una picada amb una galeta, les avellanes, un raig d’anís sec, el julivert, una mica de pebre negre i pebre vermell i ho reserveu.
  3. En una altra cassola amb un bon raig d’oli, enrossiu les botifarres tallades a daus i les reserveu. En la mateixa cassola, sofregiu a foc lent durant 7-8 min l’altra ceba que haureu picat. Afegiu-hi un tomàquet ratllat amb una mica de sucre i deixeu que cogui també 7-8 min. Poseu una cullerada de farina i ho coeu tot. Afegiu-hi les botifarres i ho cobriu amb el brou de gambes. Feu-ho coure tot 10 min. Quan manqui un minut per acabar la cocció, afegiu-hi els cossos de les gambes que teníeu pelats. Afegiu també al guisat la picada que teníeu reservada i coeu-ho un parell de minuts més.
  4. Barregeu-ho tot bé i ho serviu.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

29 gen

VI Jornades Gastronòmiques del Brou a Menorca

Per sisè any consecutiu, l’Associació Menorquina de Bars, Restaurants i Cafeteries organitza "El...

30 gen

Taller de Daifuku Mochi: 'El dolç japonès més desitjat' 2020

Si voleu aprendre a elaborar el 'daikufu', també anomenat 'daifukumochi', un dolç japonès que consisteix...

31 gen

Taller Aprenem a fer seitan Nou 2020

El 24 i el 31 de gener, de 20.15 a 21.45 h, es fa un taller per aprendre a elaborar seitan al Centre Cívic...

01-31 gen

Jornades gastronòmiques 'Temps d'uriços'

Els eriçons de mar són uns dels productes que reben més noms diferents al nostre país. Depèn...

Portada Cuina 236

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€ I DE REGAL EL NOU MITJÀ MULTIMEDIA APART + ULLERES VR

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto