Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

  1. Per al brou de verdures: feu bullir l’aigua i afegiu-hi tots els ingredients nets, pelats i trossejats petits. Deixeu-ho en infusió 2 h, al costat de la planxa.
  2. Per a la crema: coeu la ceba picada en el brou. Afegiu-hi la patata a daus i coeu-la uns 5 min. Afegiu-hi les perones en juliana i coeu-les 4 min.
  3. Salpebreu-ho i tritureu-ho amb l’oli. Coleu-ho i refredeu-ho ràpidament.
  4. Per a la patata a l’oli amb flor de carbassó: coeu la patata en aigua salada.
  5. Aixafeu-la amb una forquilla i amaniu-la amb oli, sal i pebre.
  6. Feu-ne petites peces, com raviolis, i emboliqueu-les amb flor de carbassó.
  7. Poseu-les al forn uns segons.
  8. Per a l’escuma d’oli: escalfeu, per separat, l’oli i la nata, a 30 °C.
  9. Col·loqueu la nata en un bol.
  10. Escalfeu l’aigua per dissoldre-hi l’agar-agar i la sal. Afegiu-hi la gelatina, prèviament remullada en aigua freda.
  11. Quan estigui a 35 °C, afegiu la gelatina a la nata i l’oli, com un fil, treballant-ho amb un batedor de mà.
  12. Carregueu el sifó amb la barreja i deixeu-la quallar com a mínim 2 h.
  13. Per als escamarlans al romaní: poseu un colador de malla sobre un cassó.
  14. Poseu aigua al recipient, una mica de sal, pebre i el romaní. Marqueu els escamarlans a la paella, procurant que quedin crus.
  15. En el moment de servir-los, coeu-los al vapor de romaní uns 45 s.
  16. En un plat, poseu els raviolis de patata i, a sobre, els escamarlans.
  17. Amaniu-ho amb oli verge i poseu-hi unes fulletes de romaní fresc.
  18. Al costat, col·loqueu un got estret i llarg amb el brou de mongetes, unes gotes d’oli i l’escuma.Condimenteu-ho amb sal Maldon i pebre. Acabeu l’aperitiu amb un cristall de patata amanit amb oli.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 279

PORTEM LA PRIMAVERA AL PLAT!

  • Plats del mes
  • Sara Valls

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: