Consells de cuina La Vanguardia

Preparació

  1. Per al gelat salat de pinyons: escalfeu la llet i la nata amb el sucre invertit. Quan la mescla arribi als 60 ºC, afegiu-hi la barreja de l’estabilitzant, la sal, el sucre i la dextrosa. Barregeu-ho bé i deixeu arribar la base de gelat als 80 ºC. Apagueu el foc, afegiu a la barreja la pasta de pinyons, tritureu-ho molt bé i deixeu reposar la base a la nevera 8 h.
  2. Passeu la barreja per la mantegadora i reserveu el gelat a -18 ºC.
  3. Per a l’amaniment: renteu delicadament els siurenys amb un drap humit, talleu-ne els peus i reserveu-ne els barrets.
  4. Talleu els peus a daus molt petits i poseu-los en un cassó amb la meitat de l’oli, a foc molt i molt suau, 1 h. Si pot ser, que no arribin als 70 ºC. Apagueu el foc i afegiu-hi la resta d’oli, el vinagre, un polsim de sal, els pinyons tallats, i les escalunyes i el porradell picats finament. Reserveu-ho.
  5. Amb un ganivet de fulla prima, talleu làmines de 2 mm de gruix de barrets de siureny, i aneu-los posant a tota la base del plat.
  6. En el moment de servir-ho, amaniu el carpaccio amb l’oli de peus de siurenys. Amaniu, a part, la barreja de vegetals i poseu-la al damunt del carpaccio. Acabeu-ho amb una quenelle de gelat de pinyons torrats.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

27 mai

I Ruta del Vi de l'Empordà amb cotxes clàssics

'Apunts Empordà' proposa un maridatge força singular entre cellers de l'Empordà i cotxes d'època....

27 mai

Regimen sanitatis, salut i alimentació a l'edat mitjana

A l’edat mitjana, els metges formats a les universitats consideraven que per preservar l’equilibri...

18-27 mai

Sabor Salou i Gastrotour 2018

Un any més, del 4 al 6 de maig, Salou acull Sabor Salou, la fira gastronòmica per donar a conèixer...

27 mai

El Masnou, terra de mar, amb tast de vins i botifarra d’ou

'El Masnou, terra de mar' és un projecte de recuperació del patrimoni local i de promoció...

Portada 216

L'AUTÈNTICA PIZZA NAPOLITANA

  • Història i Gastronomia
  • En un espai tan petit, una cuina tan gran...

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto