Troba la teva recepta

Preparació

  1. Per al gelat salat de pinyons: escalfeu la llet i la nata amb el sucre invertit. Quan la mescla arribi als 60 ºC, afegiu-hi la barreja de l’estabilitzant, la sal, el sucre i la dextrosa. Barregeu-ho bé i deixeu arribar la base de gelat als 80 ºC. Apagueu el foc, afegiu a la barreja la pasta de pinyons, tritureu-ho molt bé i deixeu reposar la base a la nevera 8 h.
  2. Passeu la barreja per la mantegadora i reserveu el gelat a -18 ºC.
  3. Per a l’amaniment: renteu delicadament els siurenys amb un drap humit, talleu-ne els peus i reserveu-ne els barrets.
  4. Talleu els peus a daus molt petits i poseu-los en un cassó amb la meitat de l’oli, a foc molt i molt suau, 1 h. Si pot ser, que no arribin als 70 ºC. Apagueu el foc i afegiu-hi la resta d’oli, el vinagre, un polsim de sal, els pinyons tallats, i les escalunyes i el porradell picats finament. Reserveu-ho.
  5. Amb un ganivet de fulla prima, talleu làmines de 2 mm de gruix de barrets de siureny, i aneu-los posant a tota la base del plat.
  6. En el moment de servir-ho, amaniu el carpaccio amb l’oli de peus de siurenys. Amaniu, a part, la barreja de vegetals i poseu-la al damunt del carpaccio. Acabeu-ho amb una quenelle de gelat de pinyons torrats.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

08-24 mar

7è Encarxofa't

A Cambrils, al març, ens conviden a assaborir les seves carxofes, un producte de l’horta cambrilenca...

24 mar

Fira del Cítric de Xerta

Des de 2009 les poblacions de la comarca del Baix Ebre, un territori amb llarga tradició de cultiu d’arbres...

14-24 mar

2n Festival Gastronòmic Passeig de Gourmets

Del 14 al 24 de març, Passeig de Gourmets obre les portes als 18 restaurants que participen en la segona edició...

26 mar

Taller sobre els fonaments de la cuina: els llegums

Parlareu de l'àmplia varietat de llegums que tenim al nostre abast a l'hora de comprar i cuinar. Us Explicaran...

Portada CUINA 225

COM A CASA! POSEM COPENHAGUEN A TAULA

  • Celebrem els 18 anys del CUINA!
  • Una arrosseria bistronòmica (i més)

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto