Troba la teva recepta

Preparació

  1. Per al gelat salat de pinyons: escalfeu la llet i la nata amb el sucre invertit. Quan la mescla arribi als 60 ºC, afegiu-hi la barreja de l’estabilitzant, la sal, el sucre i la dextrosa. Barregeu-ho bé i deixeu arribar la base de gelat als 80 ºC. Apagueu el foc, afegiu a la barreja la pasta de pinyons, tritureu-ho molt bé i deixeu reposar la base a la nevera 8 h.
  2. Passeu la barreja per la mantegadora i reserveu el gelat a -18 ºC.
  3. Per a l’amaniment: renteu delicadament els siurenys amb un drap humit, talleu-ne els peus i reserveu-ne els barrets.
  4. Talleu els peus a daus molt petits i poseu-los en un cassó amb la meitat de l’oli, a foc molt i molt suau, 1 h. Si pot ser, que no arribin als 70 ºC. Apagueu el foc i afegiu-hi la resta d’oli, el vinagre, un polsim de sal, els pinyons tallats, i les escalunyes i el porradell picats finament. Reserveu-ho.
  5. Amb un ganivet de fulla prima, talleu làmines de 2 mm de gruix de barrets de siureny, i aneu-los posant a tota la base del plat.
  6. En el moment de servir-ho, amaniu el carpaccio amb l’oli de peus de siurenys. Amaniu, a part, la barreja de vegetals i poseu-la al damunt del carpaccio. Acabeu-ho amb una quenelle de gelat de pinyons torrats.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

19 gen

Visita guiada al Vinseum

Cada tercer dissabte de mes, a les 12 h, el Museu de les Cultures del Vi (Vinseum) ofereix una visita guiada a...

20 gen

Fira del Fesol 2019

A Catalunya, per Sant Antoni se celebren moltes fires, i una de les més destacades és la de Santa Pau,...

20 gen

Festa de l’Oli i l’Oliva 2019

Al gener, Ullastrell celebra una festa amb tota mena d’activitats al voltant del món de l’oli...

19-20 gen

II Mostra Internacional de Pastisseria de Sant Vicenç dels Horts

Coincidint amb la 35a Mostra Comercial, Agrícola i Gastronòmica, Sant Vicenç dels Horts acull la...

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto