Troba la teva recepta

Preparació

  1. Per al gelat salat de pinyons: escalfeu la llet i la nata amb el sucre invertit. Quan la mescla arribi als 60 ºC, afegiu-hi la barreja de l’estabilitzant, la sal, el sucre i la dextrosa. Barregeu-ho bé i deixeu arribar la base de gelat als 80 ºC. Apagueu el foc, afegiu a la barreja la pasta de pinyons, tritureu-ho molt bé i deixeu reposar la base a la nevera 8 h.
  2. Passeu la barreja per la mantegadora i reserveu el gelat a -18 ºC.
  3. Per a l’amaniment: renteu delicadament els siurenys amb un drap humit, talleu-ne els peus i reserveu-ne els barrets.
  4. Talleu els peus a daus molt petits i poseu-los en un cassó amb la meitat de l’oli, a foc molt i molt suau, 1 h. Si pot ser, que no arribin als 70 ºC. Apagueu el foc i afegiu-hi la resta d’oli, el vinagre, un polsim de sal, els pinyons tallats, i les escalunyes i el porradell picats finament. Reserveu-ho.
  5. Amb un ganivet de fulla prima, talleu làmines de 2 mm de gruix de barrets de siureny, i aneu-los posant a tota la base del plat.
  6. En el moment de servir-ho, amaniu el carpaccio amb l’oli de peus de siurenys. Amaniu, a part, la barreja de vegetals i poseu-la al damunt del carpaccio. Acabeu-ho amb una quenelle de gelat de pinyons torrats.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

27 jun

Cicle de Sopars 'El Peix a la Cuina Mediterrània'

El Museu Marítim de Barcelona, juntament amb el restaurant Norai, la cooperativa Cap a mar, la revista CUINA...

28 jun

Subhasta cantada de peix al Masnou

La subhasta cantada de peix és un dels sistemes de comercialització més antics. Els pescadors de...

29 jun

XIV Mercat del Préssec d'Ordal

Sant Pau d'Ordal torna a celebrar a la plaça de Subirats una nova edició del Mercat del Préssec...

29 jun

VI Eclipsi de Garnatxa Blanca

La Denominació d'Origen Terra Alta proposa donar la benvinguda a l'estiu amb una experiència gastronòmica...

gambes 229

SUPER GAMBES. LES ESTRELLES DEL MARISC ESTIUENC

  • Horitzó terrasses
  • La cuina catalana que es reivindica

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto