Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Són proporcions per fer-ne una cassola gran (ingredients per a 25 persones), ja que tradicionalment la cassola de caragols es cuinava en un moment de reunió familiar o amb amics; també, entre els pagesos que treballaven el camp. 

Preparació

  1. Poseu els caragols a bullir en aigua tèbia amb una fulla de llorer. Han de quedar no gaire atapeïts, perquè quedin ben enganyats i se’ls vegin les banyes quan estiguin bullits.
  2. Quan comencin a bullir, afluixeu el foc i afegiu-hi un bon pessic de sal. Feu que arrenqui el bull dues vegades més.
  3. Mentrestant, aneu fregint tot el tall trossejat i salat (conill, costella, llonganissa i pollastre) en una cassola, per separat, però aprofitant el mateix oli.
  4. En una cassola grossa, poseu l’oli de fregir la carn i la ceba ratllada. Quan estigui cuita la ceba, afegiu-hi l’all, el tomàquet triturat i la picada. Deixeu que s’agermanin tots els ingredients. Passats 10 min, poseu-hi un bon pessic de sal, pebre negre i pebre vermell. Afegiu-hi un bon raig de cava i deixeu que s’evapori l’alcohol.
  5. Afegiu-hi 2 l d’aigua i el bitxo. Deixeu que faci xup-xup, 30 min.
  6. Tireu-hi els caragols bullits i deixeu-ho coure 30 min més. Els últims 10 min, afegiu-hi la carn.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: