Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

  1. Talleu les carxofes a quarts i salteu-ne els cors amb oli d'oliva. Quan siguin cuites, poseu-hi dues cullerades d'oli i tritureu-ho.
  2. Barregeu la farina i el llevat. Després, afegiu-hi la carxofa i 3/4 d’una tassa d'aigua. Pasteu-ho i deixeu-ho reposar 30 min. Després, esteneu la massa en una placa de forn, salpebreu-ho, afegiu-hi sèsam i enforneu-ho 20 min a 180 ºC.
  3. Enfarineu les fulles de carxofa i fregiu-les.
  4. Salteu els fesols amb oli suau. Si ho preferiu, podeu afegir-hi una mica de llard.
  5. Esmicoleu la botifarra negra en bocinets petits i berregeu-la amb la resta d'ingredients calents perquè es desfaci.
  6. Separeu les arrels dels calçots, netegeu-les i hidrateu-les. Fregiu-les i reserveu-les.
  7. Coeu els calçots amb la flama de redolta (si no, simplement amb flama) fins que la primera capa quedi negra. Emboliqueu-los amb paper de diari i deixeu-los reposar 15 min. Peleu els calçots i deixeu de banda la part de fulla verda.
  8. Col·loqueu al centre del plat la coca, escampeu per la base la botifarra negra esmicolada, afegiu-hi la carxofa i els fesols aleatòriament amb tocs de salsa. Tot seguit, poseu els calçots al final de tot, i les arrels, a la part superior.
  9. Per decorar el plat es pot jugar amb sals, sèsam i la salsa de calçot de Cal Ganxo.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: