Troba la teva recepta

Preparació

  1. Talleu les carxofes a quarts i salteu-ne els cors amb oli d'oliva. Quan siguin cuites, poseu-hi dues cullerades d'oli i tritureu-ho.
  2. Barregeu la farina i el llevat. Després, afegiu-hi la carxofa i 3/4 d’una tassa d'aigua. Pasteu-ho i deixeu-ho reposar 30 min. Després, esteneu la massa en una placa de forn, salpebreu-ho, afegiu-hi sèsam i enforneu-ho 20 min a 180 ºC.
  3. Enfarineu les fulles de carxofa i fregiu-les.
  4. Salteu els fesols amb oli suau. Si ho preferiu, podeu afegir-hi una mica de llard.
  5. Esmicoleu la botifarra negra en bocinets petits i berregeu-la amb la resta d'ingredients calents perquè es desfaci.
  6. Separeu les arrels dels calçots, netegeu-les i hidrateu-les. Fregiu-les i reserveu-les.
  7. Coeu els calçots amb la flama de redolta (si no, simplement amb flama) fins que la primera capa quedi negra. Emboliqueu-los amb paper de diari i deixeu-los reposar 15 min. Peleu els calçots i deixeu de banda la part de fulla verda.
  8. Col·loqueu al centre del plat la coca, escampeu per la base la botifarra negra esmicolada, afegiu-hi la carxofa i els fesols aleatòriament amb tocs de salsa. Tot seguit, poseu els calçots al final de tot, i les arrels, a la part superior.
  9. Per decorar el plat es pot jugar amb sals, sèsam i la salsa de calçot de Cal Ganxo.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

18 ago

XIV Mercat del Préssec d'Ordal

Sant Pau d'Ordal torna a celebrar a la plaça de Subirats una nova edició del Mercat del Préssec...

15-19 ago

Festa de Sant Magí

La relació entre Tarragona i l'eremita Sant Magí és molt estreta i es remunta a inicis del segle...

21 ago

Cicle Biblioteques amb DO Terra Alta

Torna per setena vegada el cicle cultural i vitivinícola Biblioteques amb DO Terra Alta, un projecte que pretén...

22 ago

VIII Tasta la Fresca!

Hostaleria de Lleida posa en marxa una nova edició del Tasta la Fresca!, unes jornades gastronòmiques...

Portada 230 Neta

BUONA SICILIA! EL MENÚ MÉS MEDITERRANI DE L'ESTIU

  • Els sabors de Palma
  • Un menjador senyorial obert a tothom

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto