Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-TE ARA A CUINA AMB UN PREU ESPECIAL!

Una recepta perfecta per acompanyar amb la cervesa Malquerida de Damm

Una cervesa roja i fresca, amb flor de Jamaica, taronja, malt d'ordi, blat i blat de moro. Una cervesa que neix de la fascinació de Ferran i Albert Adrià per les possibilitats creatives de la cuina llatina i la seva perserverància per convèncer Damm de la necessitat de crear una cervesa molt fresca, capaç d'acompanyar els gustos picants, àcids, intensos i afruitats. El resultat, un nou estil de cervesa: roja fresca. 

Malquerida és la primera cervesa creada per acompanyar elaboracions inspirades en la cuina llatina, perfecta per degustar amb la potència i la complexitat dels plats d'una gastronomia que ja és tendència mundial.

En aquesta ocasió, us la proposem per acompanyar uns 'tacos' de cochicina pibil per llepar-vos-en els dits!

Preparació

  1. Per a la salsa xnipec: barregeu bé tots els ingredients.
  2. Torreu suaument les espècies i tritureu-les amb achiote (arxiota) i suc de taronja. Feu un adob o marinat.
  3. Traieu la pell de l’espatlla de porc. Reserveu la pell i macereu la carn amb l’adob d’achiote (arxiota); saleu-la.
  4. En una braser de forn, disposeu en forma de llit la ceba i els alls, a la juliana. A sobre, poseu-hi l’espatlla i la resta de l’adob. Cobriu-ho amb la pell de porc i tapeu-ho molt bé amb les fulles de plàtan, passades pel foc perquè es torrin una mica. Afegiu-hi mig litre d’aigua.
  5. Tapeu el braser amb una tapa o amb paper d’alumini. Enforneu-ho 5 h a 180 ºC, vigilant que no es cremi.
  6. Per servir-ho, ho podeu desgreixar i esmicolar la carn i la pell. Se serveix amb el seu propi suc.
  7. Ompliu tortillas, escalfades, amb la carn i acompanyeu-ho amb salsa xnipec i frijoles.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 261

UN ESTIU PER MENJAR-TE'L

  • Plats del mes
  • Mariano Gonzalvo

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto